Trelleborg blåste Djurgården på segern – i sista minuten

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-07-06

Debuten för Johan Oremo kunde varit roligare. Hans Djurgården ledde med 1–0, när Trelleborg kvitterade på övertid, på en frispark.

– Just nu känns det bittert, sade den förre Gefle-anfallaren.

Han har gjort fyra mål i år och var inte i närheten av att plussa på den faciten på Vångavallen. Oremo fick inte många bollar att jobba med.

– Jag är rätt nöjd med min insats ändå. Men det var snöpligt att förlora två poäng, sade han.

Frisparken för Trelleborg kom på övertid. Magnus Andersson, mittfältaren med precision i skotten, lade upp bollen från cirka femton meter. Djurgårdens målvakt Pa Dembo Tourray ställde upp muren, kanske med tanken att bollen skulle lyftas över muren. Där blev en bred gata för Andersson som drog bollen stenhårt invid bortre stolpen.

”Tveksamma frisparkar”

– En tveksamt dömd frispark, sade Djurgårdens tränare Siggi Jónsson.

Trelleborgs tränare Tom Prahl hade samma åsikt:

– Visst, men båda målen kom efter tveksamt dömda frisparkar. Även Djurgårdens, sade han.

Drygt fem minuter före paus snubblade Mattias Jonson in 1–0. Djurgården fick frispark på vänsterkanten, bollen nickförlängdes och hamnade hos Jonsson, och han gör inga misstag i sådana lägen.

Trelleborgs form från segermatchen mot Göteborg (2–0 borta) i omstarten av allsvenskan håller i sig. Hemmalaget har fått struktur i spelet men kroknade och hade inte kraft nog till att forcera på slutet och göra ett spelmål.

– En poäng så sent, det kändes som en seger. Om vi skulle tagit alla poängen så skulle vi gjort ett eller två mål i första halvlek när vi hade orken, sade Prahl.

Men de första 30 minuterna spelade TFF aggressivt med tryck i offensiven, och Pa Dembo Tourray hade klart mer att göra än TFF:s målvakt Johan Dahlin. Djurgårdens mittfält hade svårt att hitta rätt.

Utvisning eller inte?

Men spelet jämnade ut sig och det var hårda tag i duellerna.

En situation ledde till att Djurgårdens högerback Patrik Haginge fick bäras ut på bår med tjugo minuter kvar. TFF:s Yousef Fakhro satsade våldsamt och det var delade meningar om händelsen:

– Ett motlägg, han träffade bollen som jag såg det, sade Prahl.

Siggi Jónsson talade om en utvisning:

– Spelaren fullföljde mot Haginge, vi skulle fått spela med en man mer, sade han.

Visst var det surt att förlora på övertid...

... men slutresultatet var kanske inte helt fel:

– Matchen var jämn, Trelleborg tryckte på bra så det var rättvist med delad poäng, sade Jónsson.