Förre Real-spelaren tog "Juve" till final

Alvaro Morata blev stor hjälte i semin: ”En makalös glädje”

Förra året spelade Alvaro Morata Champions League-final med Real Madrid.

Nu sänkte han sina gamla lagkamrater – och efter tolv år har Juventus chansen på titeln igen.

– Det är en bitterljuv känsla. Det känns i magen, säger Morata till Viasat Fotboll.

DOKUMENT: Tevez – stjärnan med kronisk hemlängtan

Den 24 maj 2014 hoppade Alvaro Morata in med tio minuter kvar av full tid när Real Madrid vände och vann Champions League-finalen mot lokalrivalen Atlético efter stort drama.

Ett drygt år senare ska han spela Europas finaste klubblagsmatch igen – efter att ha berövat sina gamla lagkamrater supermötet med Barcelona.

22-åringen blev stor, stor hjälte när Juventus slog ut "Marängerna" i semin.

Pogba spelade fram

Efter fjolårssäsongen lämnade Alvaro Morata den spanska huvudstaden för "Juve" efter att ha fått sparsamt med speltid under sina fyra år där.

I första semifinalmötet var det han som gav italienarna ledningen i det som slutade i en 2–1-seger – och i det andra var det han som kvitterade Real Madrids ledning med ett mål som avgjorde dubbelmötet. Båda gångerna var firandet sparsamt.

Iker Casillas boxade bort en hörna i början av andra halvlek. Paul Pogba snappade upp bollen och spelade fram Morata, som från nära håll skickade den i nät.

– Det är en bitterljuv känsla. Jag har alltid kunnat fira och vara glad med Real Madrid, det känns i magen att det är mina före detta lagkamrater. Det är svårt att glädjas, säger Morata till Viasat Fotboll.

Har återköpsklausul

Real Madrid hade dessförinnan fört den första halvleken och tagit ledningen genom Cristiano Ronaldo på straff. Och efter Juventus kvittering blev det chanser mot bortamålet.

Gareth Bale hade två jättelägen, Ronaldo försökte och James Rodriguez sköt precis utanför. Men Juventus – som också hade lägen för 3–1 – slet och höll undan.

– Det är makalös glädje för dem. Tittar man på matchen gör Juventus det riktigt, riktigt bra. De försvarar för ett lag och anfaller som ett lag. De följde sin spelplan, säger Glenn Strömberg i Viasat Fotboll.

"Den gamla damen" är i sin första final sedan 2003, då det blev förlust på straffar mot Milan. Det kan bli Alvaro Moratas sista match för klubben. Real Madrid har en återköpsklausul på honom som enligt Daily Mail ligger på drygt 200 miljoner kronor. Drygt 30 miljoner mer än vad han kostade när han värvades...

– Många (av Reals spelare) har kommit fram och sagt "lycka till och vinn det här nu, det är ni värda", säger Alvaro Morata.