Messi show – gjorde hattrick på 19 minuter

Uppdaterad 2016-06-16 | Publicerad 2016-06-11

Lionel Messi var tillbaka med besked efter sin ryggskada och gjorde hattrick när Argentina krossade Panama i nattens Copa America.

Argentinaren blev inbytt i den 61:a minuten och 19 minuter senare hade han fullbordat sitt hattrick.

Den lille argentinaren verkade inte speciellt störd av ryggskadan han ådrog sig i genrepet mot Honduras som gjorde att han missade den första gruppspelsmatchen mot Chile.

Frisparkskanon

I den 68:a minuten satte han 2-0 efter en misslyckad Panama-rensning, i den 78:e skruvade han in en frispark och i den 87:e minuten avslutade han sin föreställning genom att chippa bollen förbi Jamie Penedo i Panamas mål.

Argentina vann tillslut matchen med hela 5–0 och säkrade därmed avancemang från gruppen.

Övriga målen gjordes av Nicolás Otamendi som inledde målskyttet och Sergio Agüero i matchens sista minut.

Rasande på domaren

I den andra matchen i gruppen besegrade Chile Bolivia med 2–1.

Bayern München-stjärnan Arturo Vidal avgjorde matchen i Foxborough, Massachusetts, med en kontroversiell straff långt in på tilläggstiden.

Domaren blåste straff i den tionde (!) tilläggsminuten för hands på Bolivias back Luis Gutiérrez. Tv-reprisen visade att han hade sin högra arm bakom ryggen för att undvika hands och att Alexis Sánchez inlägg tog honom på axeln. Bolivias spelare omringade domaren i arga protester.

Bolivia förlorade mot Panama i första matchen i grupp D och har noll poäng.