EM i fotboll 2021

Janne Andersson kallar in sex spelare i ”reservbubbla”

Av: 

Fredrik Andersson

Johan Flinck

Petra Thorén

FOTBOLL

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Sverige gör som Spanien – skapar en ”reservbubbla”.

Ansluter gör Jacob Rinne, Mattias Johansson, Joakim Nilsson, Niklas Hult, Jesper Karlsson och Isaac Kiese Thelin.

– Alla sex kommer hit med stor glädje, säger Janne Andersson.

Sportbladet skrev redan i går, onsdag, att Janne Andersson med stab börjat ringa runt till reserver men att det inte var aktuellt att kalla in någon.

Men under torsdagen kom andra besked.

På presskonferensen meddelade förbundskaptenen att han kallat in sex spelare, som kommer bo på hotellet helt sig för själva och kommer träna med varandra på träningsplanen – spelarna kommer tränas av U21-förbundskaptenen Poya Asbaghi under fredag, lördag och söndag.

Spelarna det rör sig om är Jacob Rinne, Mattias Johansson, Joakim Nilsson, Niklas Hult, Jesper Karlsson och Isaac Kiese Thelin.

– I tisdags var vår röriga dag med två positiva tester, i går utvärderade vi situationen, vad vi kan göra, för att täcka upp ännu mer och det ledde fram till att vi tog fram beslutet att vi ska skapa en reservbubbla, säger Janne Andersson.

– Det är spelare som varit med oss tidigare, jag är väldigt glad att de här sex hade möjlighet att komma, det var inte självklart så klart. Alla sex kommer hit med stor glädje.

Åker hem söndag kväll

Andersson fortsätter:

– De är kvar fram till söndag till att börja med, söndag 24.00 ska vi lämna in en trupp till Uefa på de 26 spelare som ska vara med, efter det får vi inte ändra något om det inte är en målvakt, vilket innebär att de som kommer in här nu kommer träna – och är det så att vi inte behöver ta in dem i bubblan efter Spanien-matchen åker de hem söndag kväll. Är det så att vi behöver ta in dem, ja då ansluter de på tisdag efter ett nytt test.

Sverige har, precis som övriga landslag, rätt att göra ändringar i EM-truppen före första EM-matchen om spelare drabbas av allvarliga skador eller sjukdomar, vilket även inkluderar ett positivt covid-test.

Ersätts en spelare i den ordinarie EM-truppen på grund av covid-19 stryks den spelaren ur truppen – och kan inte komma tillbaka senare under EM.

TA UT DITT DRÖMLAG I EM-ELVAN HÄR

Allt om fotbolls-EM 2021

Senaste nyheterna Spelschema Tabeller TV-tider Alla trupper & spelare

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

EM i fotboll 2021

LÄS VIDARE

Landslaget agerar och ändrar resrutt i EM

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

EM i fotboll 2021

Herrlandslaget i fotboll

Fotbolls-EM

Fotboll