Norge har nu bara en poäng på sina första två EM-kvalmatcher.

– Vi måste vinna de två hemmamatcherna i juni, säger förbundskaptenen Ståle Solbakken.

Sverige hade ett drömläge att nå VM 2022 när Georgien plötsligt besegrade Blågult i kvalet och satte käppar i det hjul som aldrig rullade till Qatar.

Nu har även Norge fått smaka på en jobbig match i Batumi.

1–1 borta mot Georgien innebär att Norge nu har en tuff väg till EM eftersom det blev en 0–3-förlust mot Spanien i kvalpremiären.

Norge fick bara 1–1 mot Georgien. Martin Ödegaard stod för en jättemiss i kvalmötet.

Alexander Sörloth gav Norge ledningen i den första halvleken men efter en timmes spel forcerade Georges Mikautadze in 1–1.

Jättemiss av Ödegaard

Det kan hända att Arsenal-stjärnan Martin Ödegaard ligger sömnlös i natt.

I den 76:e minuten fick han chansen att sätta bollen i ett halvöppet mål från bara några meters avstånd men bommade grovt och sköt bollen över målet.

Ett par minuter senare ville Norge ha straff efter en tackling från Guram Kashia på Fredrik Aursnes, men norrmännen fick inget gehör.

”Vi måste vinna”

Norges förbundskapten Ståle Solbakken tycker att insatsen var bra.

– Det hade varit värre om vi hade stått här och frågat oss var chanserna var. Vi har haft lite otur i de här matcherna, jag tror att vi har skapat 11-12 chanser, säger Solbakken i norska TV2.

I Norges kvalgrupp ingår Spanien, Skottland, Georgien och Cypern och i sommar spelar Norge mot Skottland och Cypern i Oslo.

– Vi måste vinna de två hemmamatcherna i juni, säger Ståle Solbakken.

De två bästa lagen i gruppen går till EM.