Tottenham vann i Contes första match – tre röda kort och fem mål

Uppdaterad 2021-11-05 | Publicerad 2021-11-04

Antonio Contes första match som huvudtränare i Tottenham gick ungefär som förväntat.

Efter ett grisigt, fartfyllt och stökigt möte med Vitesse lyckades man till slut vinna med 3–2.

Hugo Lloris lyckades stå emot en kraftig holländsk anstormning i andra halvlek.

Under tisdagen sparkade Tottenham portugisen Nunu Espirito Santo efter bara fyra månader på tränarposten.

Det tog mindre än 24 timmar innan de liljevita gjort klart med ett nytt tränarnamn – den eftertraktade italienaren Antonio Conte.

Efter att ha fått sitt brittiska arbetstillstånd på torsdagsmorgonen ledde Conte Tottenham i kvällens Europa Conference League-möte med Vitesse – och tog tre poäng direkt.

Matchen slutade 3–2 efter en stökig match som innehöll bland annat tre röda kort – varav ett på Vitesse-målvakten Markus Schubert.

Självmål – sedan målskytt

Matchen på Tottenham Hotspur Stadium började på ett sensationellt sätt för Conte.

Redan efter 28 minuter ledde man med 3–0 efter att Heung Min-Son, Lucas Moura och Jacob Rasmussen hittat rätt bakom Schubert, varav den sista i eget mål.

Dansken revanscherade sig dock och reducerade till 3–1 bara fem minuter senare. Matus Boro gav nerv i matchen innan halvtid med ännu en reducering innan paus.

Antonio Conte under Tottenhamdebuten.

Vitesse var det bättre laget i andra halvlek, och fick ännu mer övertag på Tottenham efter att Christian Romero tagit ett rött kort efter en timme.

Holländarna pressade på, men Hugo Lloris lyckades freda sitt mål under hela halvleken. Och i minut 80 kom kollapsen för Vitesse.

Två röda på fyra minuter

Danilho Doekhi drog då på sig sitt andra gula kort, och gjorde att lagen var fulltaliga.

Bara fyra minuter senare sprang Vitesse-målvakten Schubert ut från sitt straffområde för att hindra ett friläge. Men tysken var sen, och Emerson Royals lyftning träffade armen på Schubert.

Målvakten fick ett direkt rött kort, och Vitesses chanser att kvittera var borta där och då.

Antonio Conte kunde, med darr på ribban, summera en stökig och händelserik vinst. Därmed har italienaren fått en bra start på sin sejour som Tottenham-tränare.

London-laget ligger nu tvåa i gruppen framför Vitesse. Leder gör Rennes på tio inspelade poäng.