EM i fotboll 2021

Marcus Berg efter petningen: Får acceptera det

Av: 

Petra Thorén

FOTBOLL

Marcus Berg startade mot Spanien och Slovakien, men bänkades mot Polen.

Nu kommenterar anfallaren petningen.

– Man vill alltid spela men ibland sitter man på sidan och då får man acceptera det, säger han.

Marcus Berg har varit en trogen startspelare under Janne Anderssons tid som förbundskapten.

34-åringen började också med Alexander Isak mot Spanien och Slovakien i Sveriges två första EM-matcher. Men mot Polen bänkades han till förmån för Robin Quaison. Det var en ovanlig petning sett till Janne Andersson, som inte tidigare har valt att bänka en spelare i mästerskap som tillhört startelvan och det inte funnits skadeskäl.

Marcus Berg hade fram till Polen-matchen startat 36 av Sveriges 41 tävlingslandskamper under Janne Andersson. Men nu blev det ett inhopp för Marcus Berg, som ersatte Alexander Isak i andra halvlek.

Inför åttondelsfinalen mot Ukraina kommenterar Marcus Berg situationen.

– Det är klart man vill spela, man vill vara med och bidra. Man vill alltid spela. Men ibland sitter man på sidan och då får man acceptera det och försöka hitta ny energi och försöka bidra, säger han när frågan bollas upp på söndagens presskonferens i Göteborg.

– Jag känner för mig själv och laget att vi inte kom upp i högsta nivå. Det var tuffa matcher, samtidigt tog vi fyra poäng på två matcher och sista matchen vann vi. Sju poäng i gruppspelet är otroligt bra och alla 26 som är med här har bidragit.

”Vi får se vilka som står i startelvan”

Han har inte fått några indikationer på hur det blir i åttondelsfinalen mot Ukraina. Dejan Kulusevski, som också hoppade in mot Polen och levererade två assist, utmanar också om en startplats.

– Man försöker förbereda sig inför varje match som om man skulle spela och vara redo för det. Sen får vi se vilka som står i startelvan, så klart hoppas alla som är här på att får spela. Så är det med mig också.. Jag bygger upp det som att jag ska spela, sen får vi se.

Konkurrensen i anfallet är stentuff och under presskonferensen passar Marcus Berg på att hylla lagkamraten Alexander Isak som gjort succé även om det inte blivit något mål ännu.

Berg betonar att det betyder mycket för en anfallare att göra mål, men pekar på det jobb som Alexander Isak lagt ner i gruppspelet.

– Det är klart att ett mål betyder mycket. Men vinner vi matcher och med det jobb som Isak har lagt ned varje match – han gör det otroligt bra i våra grunder – så är det något han ska vara stolt över. Han flyger fram på planen, han kan avgöra matcher. Målen kommer att komma. Gör de inte det och vi vinner matcher kommer han att vara lika glad och stolt ändå, säger Berg.

Sverige-Ukraina: Allt inför åttondelsfinalen

Allt om fotbolls-EM 2021 – följ matcherna live

Senaste nyheterna Spelschema Tabeller TV-tider Alla trupper & spelare

ANNONS EXTERN LÄNK

Jackpot ca 3,5 miljoner kronor på Europatipset. Kan du hitta spikarna, skrällarna och 13 rätt? Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Aftonbladet live: Allt om fotbolls-EM 2021
Publisert:

LÄS VIDARE

Sverige-Ukraina - allt om åttondelsfinalen i fotbolls-EM 2021

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

EM i fotboll 2021

Herrlandslaget i fotboll

Alexander Isak

Marcus Berg

Janne Andersson