Hjälten: ”De psykade mig”

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Han stegade fram mot straffpunkten.

Då psykades Sebastian Larsson av Häcken.

– Någon sa: ”han (Peter Abrahamsson) har tagit sex raka straffar”. Men det var inte läge för mig att säga något innan jag slog straffen, berättar matchhjälten efter segern.

AIK skapade inte en enda chans i den andra halvleken. Ändå vann de med 2–1 sedan Karol Mets ramlat efter en duell med Paulinho och ordnat en straff åt AIK. Veteranen Sebastian Larsson skulle just stega fram till straffpunkten för att möta straffspecialisten Peter Abrahamsson när en motståndare försökte psyka honom.

– Det var några kommentarer. Men sånt gillar jag. Så ska det vara. Helt rätt, berättar Larsson och ler brett.

Log åt psykningen

Vad sades?

– Någon sa: ”han har tagit sex raka straffar”. Men det är inte läge att svara något innan straffen. Som tur var gick det väl för mig med straffen, säger Larsson och fortsätter:

– Jag svarade inte eller sa något tillbaka. Men jag tycker att det ska vara lite sånt mellan spelarna. Det är charmen och något roligt. Men om jag skulle missa en straff så tror jag inte det beror på någon psykning.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Trots en rätt svag spelmässig insats tog AIK återigen tre poäng. Spelarna är mycket nöjda med effektiviteten, även om liret på planen inte stämmer till hundra procent.

– Det var tuffa förhållanden här i dag. Spelmässigt var det kanske inte vår bästa match, men återigen hittar vi ett sätt att få med oss tre poäng. Det är en väldigt stor styrka i sig.

”Vi lägger alltid ner arbetet som kräva”

Larsson berättar att laget snackade ihop sig tidigt i den första halvleken när de märkte att Häcken skulle ha en bra dag.

– Vi accepterar att det inte funkar ibland. Men då tar vi den skitiga delen av spelet. Vi har elva man som är beredda på att lägga ner ett hårt arbete för att få tre poäng, även när det inte funkar. Vi är beredda att gång på gång stå för det arbetet vilket vi alltid visar på planen.

Segern innebär att AIK går upp i serieledning i allsvenskan. Om den är tillfällig eller inte visar sig efter Djurgårdens hemmamatch mot Helsingborg på måndag.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.