Australien bäst i Asien

Publicerad 2015-01-31

Besegrade Sydkorea efter förlängning

James Troisi.

Australien kunde besegra Sydkorea med 2-1 efter förlängning i finalen av Asiatiska Mästerskapen. Australiensarna kunde vinna sin första titel i turneringen sedan James Troisi avgjort matchen.

Australien började finalen i Asiatiska mästerskapen bäst och det dröjde inte länge innan Mile Jedinak kunde slå en frispark som gick strax över. Mot slutet av den första halvleken började sedan Sydkorea ta sig in alltmer i matchen och skapa vassa chanser. Bayer 04 Leverkusens Son Heung-Min hade såväl en helvolley strax utanför som ett skott, via touch, som gick i ribban.

Kvittering i 91:e minuten

Istället för ett mål av Son kom kallduschen då Massimo Luongo avslutade den första halvleken med att trycka in 1-0 till Australien.

Ledningen såg länge ut att räcka till Australiens första titel i turneringen men i den 91:e minuten så fick Son Heung-Min in bollen och kunde kvittera till 1-1.

Mål precis innan halvlekens avblåsning var populärt i matchen och det var även så som Australien skulle återta sin ledning. I den 105:e minuten, strax innan den första förlängningshalvlekens slut så lyckades James Troisi trycka in 2-1 på en målvaktsretur.

Australien blev genom sin första titel någonsin den sjunde värdnationen att vinna mästerskapen. Sydkorea får fortsätta vänta på en titel, senast de vann var 1960.