”Det kanske inte blir någon stor skräll”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

JEKATERINBURG. Det blir den väntade startelvan i måstematchen mot Mexiko.

Förbundskapten Janne Andersson vill inte ändra det som fungerar.

– Det kanske inte blir någon stor skräll, säger han,

Sverige ser ut att ställa upp med samma startelva i ödesmatchen mot Mexiko som mot Tyskland senast. Förbundskapten Janne Andersson bekräftade mer eller mindre på dagens presskonferens att de blir de väntade spelarna som startar. 

– Jag tycker att vi har gjort det bra. Det kanske inte blir någon stor skräll utan ungefär likadant. Sedan måste jag tillägga att vi har många spelare som har bidragit fantastiskt. De som inte har fått så mycket speltid går ut och gör det bra på varje träning så det är flera som är väldigt nära och knackar på. Men fungerar någonting kanske man inte ändrar så mycket, säger han. 

Förbundskaptenen har fått kritik efter att ha gjort tre offensiva byten mot Tyskland. Jimmy Durmaz, Isaac Kiese Thelin och John Guidetti var spelarna som fick komma in vid ställningen 1-1.

”Var solklara”

Men Andersson ångrar inte bytena. 

– Bytena var solklara för mig. Viktor Claesson gick på tomgång och Durmaz vet exakt hur han ska spela där med Lustig. Han är den som går in i den positionen. Det var inte för att stänga matchen eller vinna matchen, säger Andersson och fortsätter: 

– På forwardsidan är det samma grej, vi byter forwards mot forwards som vet hur de ska spela. Sedan kan man göra avkall på det ibland, men vi har ett konsekvent tänk om hur vi matchar bytena. Sen kan man tycka att man skulle ha bytt tidigare, det har min hustru poängterar tusen gånger. 


LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.