Publicerad 2018-05-06

Inblandad i båda målen.

Men Zlatan Ibrahimovic och hans LA Galaxy förlorade igen – och efteråt var svensken rasande.

– Det här är inte normalt. Vi måste vakna, säger han.

Houston Dynamo tog ledningen redan i den andra minuten via ett mål som godkändes först efter videogranskning (som mycket riktigt visade att målskytten Alejandro Fuenmayor var onside).

I den 39:e minuten kvitterade Galaxy till 1-1 och Ibrahimovic var i allra högsta grad inblandad i målet. Han avlossade ett direktskott som målvakten Joe Willis släppte retur på – och där dök Giovani dos Santos upp som gubben i lådan och rakade in kvitteringen.

Men direkt efter paus tog Houston ledningen igen. Romell Quioto – en spelare som ”Ibra” bråkade med tidigare i matchen – sköt en frispark som Zlatan styrde via lagkamraten Sebastian Lletget in i eget nät.

”Briljant”

Men Galaxy reste sig.

I den 85 minuten kom 2-2. Giovani dos Santos spelade fram norrmannen Ola Kamara, men det var Zlatan Ibrahimovics magnifika passning i upprinnelsen till Kamaras mål som uppmärksammades mest.

”Zlatans delaktighet i det sista LA Galaxy-målet var briljant, skrev exempelvis Four Four Two-skribeten Kristian Heneage på twitter.

Men målet räckte inte till poäng, för i den 90:e minuten klev Memo Rodriguez fram och satte 3-2 (slutresultatet) till Houston.

Därmed står LA Galaxy på fyra raka förluster och man ligger just nu på en blygsam sjunde plats i tabellen.

”Väldigt irriterande”

Efter slutsignal zoomade tv-kamerorna in en till synes rasande Zlatan Ibrahimovic, som gestikulerade vilt.

– Det är irriterande. Väldigt irriterande. Vi släpper in mål efter några minuter och så får vi jaga igen, precis som i de andra matcherna. Det är inte normalt. Eller ja, det har blivit normalt för oss – men det ska inte vara normalt, säger Zlatan efteråt.

Han har nu gått mållös i 315 minuter. Senast han nätade var den 15 april, mot Chicago Fire.

– Vi måste vakna, annars kommer det fortsätta så här. Just nu ser det inte ens ut som att vi vill vinna. Antingen vaknar jag och tar tag i det, eller så vaknar vi allihopa, säger ”Ibra”.

På frågan om hur den nya förlusten påverkar självförtroendet svarar han att de måste glömma och gå vidare.

– Vi måste vara mentalt starka. Vi kan inte fokusera på matcherna vi förlorar, för då sitter vi i skiten. Vi får ta en dag i taget nu.

LA Galaxys nästa match är på lördag klockan 21:30 borta mot Fc Dallas.