”Alla spelare i MFF är bättre än de i Zalgiris”

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Malmö FF ställs mot Zvirgzdauskas gamla klubb

Lettland i fjol. Litauen i år.

Malmö FF får fortsätta att CL-kvala i Baltikum efter att ha lottats mot Zalgiris Vilnius i den andra kvalomgången och det verkar bli en enkel resa – om man får tro förre HBK-backen Tomas Zvirgzdauskas.

– Alla spelare i Malmö är bättre än de i Zalgiris, säger Zvirgzdauskas med ett förflutet i Zalgiris.

ENKÄT: Allsvenska tränarnas drömspelare

I fjol gick Malmö FF vidare från Champions League-kvalet in till gruppspelet efter att ha besegrat Ventspils, Sparta Prag och Red Bull Salzburg i tur och ordning.

Precis som i fjol får Malmö inleda CL-kvalet med match i Baltikum. Förra året Lettland men nu utbytt mot Litauen när Zalgiris Vilnius står för motståndet.

– Det är lag som kan organisera sig och kan stänga till. Det är en utmaning i sig att luckra upp det, säger MFF-tränaren  Åge Hareide.

Förre Halmstadbacken Tomas Zvirgzdauskas är fostrad i Zalgiris gjorde även fem säsonger med A-truppen innan han flyttade vidare utomlands.

Han följer sin moderklubb fortfarande och tror att Malmö har goda möjligheter att gå vidare.

– Alla spelare i Malmö är bättre än de i Zalgiris så jag tror att de har goda möjligheter. Men det är två matcher så allt kan hända, säger Zvirgzdauskas.

– Fotbollen är inte så stor i Litauen, det satsas inte på lagen eller några nya arenor utan alla pengar går till basketen, fortsätter han.

MFF inleder hemma

Vad är Zalgiris Vilnius för sorts lag?

– Det är ett lag som spelar på konstgräs och det kanske kan bli ett problem för Malmö, men eftersom de spelar mycket på konstgräs i Allsvenskan så borde ju Malmö klara av det med. Det kan bli tufft borta, men Malmö lär ha det betydligt enklare hemma, gissar den förre HBK-backen.

Zalgiris har vunnit ligan i Litauen två år i följd men åkte förra året ut direkt i kvalet mot Dinamo Zagreb med totalt 4–0.

– Det är ett lag med mest litauiska spelare men också några brassar. Det brukar inte vara fullsatt när de spelar men några tusen brukar det nog vara, berättar Zvirgdauskas.

Malmö FF kommer att inleda på hemmaplan den 15 juli och returmötet med Zalgiris kommer att spelas en vecka senare den 21-22/7.

Lottningen till en eventuell tredje runda sker den 17 juli.

ENKÄT: Allsvenska tränarnas drömspelare

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.