Uppdaterad 2018-08-09 | Publicerad 2015-11-01

Den 31:a juli 2014 spelade Brommapojkarna hemma mot Torino i Europa League-kvalet.

I dag åkte klubben ut ur superettan efter förlust i bottenrysaren mot Mjällby.

– Det är fruktansvärt, säger tränaren Magni Fannberg i TV 12.

Det var ett riktigt ångestmöte som avslutade superettan när Mjällby tog emot Brommapojkarna. Bortalaget behövde en seger för att ens ha en chans att hänga kvar medan Mjällby behövde vinna för att vara garanterade att undvika nedflyttning.

Mjällby valde att bänka sista minuten-förstärkningen Christian "Chippen" Wilhelmsson men tog ändå ledningen i första halvleken genom en annan profil, Teteh Bangura, som vackert nickade in bollen i 18:e minuten.

I andra halvleken klev "Chippen" in i handlingen men det var Lumala Abou som fick avgöra matchen med en läcker soloräd till 2-0.

Från Torino till Piteå

För Brommapojkarna, som petade in ett tröstmål i slutminuterna, innebär det att man nu ”gjort en Öster” och åkt rakt igenom superettan på en säsong. Faktum är att Brommapojkarna under sitt sista år i allsvenskan dessutom fick känna på en ännu högre nivå när man via Fair Play-poäng tog sig till Europa League där man först passerade VPS Vaasa innan Serie A-laget Torino blev för svårt.

I stället för Torino väntar nu lag som Carlstad United, Nyköping och Piteå i division ett norra.

– Varför vi åker ut? Vi har inte lyckats göra tillräckligt många mål eller vinna matcher. Sanningen är att vi inte är tillräckligt bra, säger en besviken Magni Fannberg.

Mjällby får rikta in sig på kval mot Örgryte.

– En fin match, jag ser fram emot det, säger "Chippen”.

Andra lag att följa med Brommapojkarna ner i division ett blev Göteborgslaget Utsikten. De avslutade sin sejour i näst högsta serien med att förlora mot Jönköpings Södra med 5-2 som därmed vann årets serie på 63 poäng.

Andra lag att spela negativt kval är Frej som avslutade serien med seger mot Värnamo, 1-0. De ställs mot Akropolis.

Betyg: Så bra var ditt superettalag