Gerrard en vinnare i debuten med Galaxy

Publicerad 2015-07-12

Efter sex veckors vila – Liverpoollegendaren tillbaka

Natten mot söndagen debuterade Steven Gerrard, 35, för sin nya klubb.

Liverpool-ikonen spelade första 45 minuterna när Los Angeles Galaxy vände och vann mot mexikanska Club América med 2-1.

För sex veckor sedan avslutade Steven Gerrard sin 17 år långa sejour i Liverpool. Natten mot söndagen svensk tid var han tillbaka på fotbollsplanen i sin nya klubb LA Galaxy.

I träningsmatchen mot Club América testade Gerrard ett långskott tidigt som plockades ner enkelt av motståndarmålvakten Hugo Gonzalez. I anfallet efter gjorde mexikanarna 1-0. Detta redan efter sju minuter.

Galaxy skulle dock replikera. Med Gerrard fortfarande på planen hittade kaptenen Robbie Keane målmaskorna kort innan halvtidssignalen.

Efter 45 minuter klev Gerrard av planen för gott och från sidlinjen kunde Liverpool-ikonen se sina lagkamrater vinna efter ett segermål i 80:e minuten signerat Alan Gordon.

Fick beröm av tränaren

– Steven gjorde bra ifrån sig. Hans passningsspel var väldigt bra och han fungerade väl ihop med Juninho. Han vann en del närkamper och hjälpte till att skapa målchanser. Han kunde dessutom ha gjort ett mål så jag tycker det såg uppmuntrande ut, sade tränaren Bruce Arena enligt AP efter debuten.

27 934 åskådare – slutsålt – såg Gerrard debutera i Galaxy-tröjan. Detta efter 504 matcher och 120 mål i Liverpool-skruden.

Sin första ligamatch i MLS väntas Gerrard spela den 17 juli då laget tar emot San José Earthquakes.