Publicerad 2018-04-01

Gais fick en drömstart i premiären av Superettan.

Och det var nyförvärven som fixade tre poäng i mötet med J-södra.

Jonas Lindberg och Edin Hamidovic blev stora hjältar för hemmalaget.

Gais har några tunga säsonger bakom sig. Fjolåret blev inte alls vad man hade räknat med och Göteborgs-klubben fixade kontraktet först i sista omgången. Men i år blåser det positivare vindare runt klubben. Efter att ha imponerat i Svenska cupen och tagit sig till kvartsfinal fick nu laget också en drömstart i superettan.

Skruvade in frispark

Men det var gästerna som öppnade bäst. Jakob Orlov gjorde årets första mål i superettan när han i den 31 minuten gjorde 1–0 till gästande J-södra. En bortaledning som stod sig nästan hela vägen in i halvtidsvilan. För när de flesta på Gamla Ullevi satt och väntade på halvtidsvisslan, skruvade nyförvärvet från Sarpsborg, Jonas Lindberg, läckert in en frispark till 1–1. Otagbart för Frank Pettersson i J-södra-målet.

– Dusan (Djuric) var sugen men jag kände att det var perfekt läge så det var skönt att sätta den, annars hade jag väl inte fått ta någon mer, säger Lindberg till Cmore.

Hamidovic hjälte

Den andra halvleken såg länge ut att bli mållös men med tio minuter kvar tilldelades hemmalaget straff och en chans att avgöra. Fram stegade nyförvärvet från Husqvarna, Edin Hamidovic. Från elva meter var nyförvärvet iskall och sköt hem alla tre poäng till Gais.