Två nya mål av Zlatan Ibrahimovic.

Nya hyllningar till svensken i fransk press.

”Vi har aldrig sett honom så engagerad”, skriver l'Equipe.

Zlatan Ibrahimovic visade vägen med sina två mål.

Zlatan Ibrahimovic inledde gårdagskvällens cupmöte mot Lyon med att göra 1-0-målet efter 63 spelade minuter. Fyra minuter senare såg han även till att punktera matchen med 2-0-målet.

Adrien Rabiot kunde sedan fastställa slutresultatet till 3-0, men det är Zlatan som får de höga betygen i dagens franska tidningar efter en ny målfest.

Effektiv och väsentlig

L’Equipe utser svensken till matchens bäste spelare och delar ut en åtta i betyg på sin tiogradiga skala med motiveringen:

”Det här är helt enkelt enastående. En lysande statistik kompletteras med deltagande i spelet, i synnerhet i defensiven. Vi har aldrig sett honom så engagerad sedan han kom till klubben 2012. Ibra är chefen i PSG. Det misslyckas han aldrig med att bevisa. Han visar, med fyra månader kvar på kontraktet, sin väsentliga status”.

Hos Maxifoot får Zlatan 7,5 i betyg med motiveringen:

”Svensken gör en dånande säsong! Ibra fortsätter att visa upp en djävulsk effektivitet. Tre skott i andra halvlek, två på mål, två i mål är en prestanda värdig en stor anfallare”.

Skördar framgångar

Hos Footmercato får svensken nöja sig med en sjua med motiveringen:

”Den svenske anfallaren var lite av och till under matchen. Ofta med dålig tajming, men det är han som levererar resultatet till sin klubb. Intetsägande match men återigen är det hans namn på statistikpapprena”.

Även i huvudstadstidningen Le Parisien får Zlatan nöja sig med en sjua i betyg. Motiveringen:

”Tre chanser, två mål. Dök upp vid rätt tillfällen. Han är frisk och skördar framgångar”.