Inhoppare räddade poäng för J-Södra

Uppdaterad 2016-11-01 | Publicerad 2016-10-27

Victor Sköld nickade tidigt in 1–0 för gästande Örebro som jagade Europa-spel.

Men när klockan gick mot full tid hoppade Stian Aasmundsen in och räddade poäng för J-Södra, 1–1.

Jönköpings Södra hade redan säkrat det allsvenska kontraktet när Örebro gästade Stadsparskvallen i hopp om att nå topp sex i tabellen. Nykomlingen luftade bänken och gav till exempel Pär Ericsson chansen från start.

Örebro började bäst och tog ledningen i åttonde matchminuten efter att Victor Sköld nickat in bollen i mål på Astrit Ajdarevics hörna.

Ericsson fick spela från start för första gången den här säsongen. Daryl Smylie hittade anfallaren vid två tillfällen men Ericsson bommade båda de riktigt heta målchanserna.

Ajdarevic styrde

Hemmalaget inledde den andra halvleken dominant. Ericsson, Smylie och Dzenis Kozica hade alla tre skott som gick utanför inom loppet av tio minuter.

Örebro var inte bra men kom sakta in i spelet igen och när laget väl gjorde det så var det Astrit Ajdarevic som låg bakom anfallen. Han hittade bland andra Maic Sema som kom flygande och nickade strax utanför stolpen.

Jagade kvittering

Matchbilden var klar de sista tjugo minuterna när J-Södra jagade en kvittering genom att byta in Liridon Silka och Stian Aasmundsen. Daryl Smylie flyttades upp i banan och sköt ett skott som tvingade Oscar Jansson att tippa bollen strax över ribban. Norrmannen och inhopparen Aasmundsen tajmade efterföljande hörna och skarvade in 1–1 för hemmalaget, med mindre än tio minuter kvar.

Redan på måndag väntar den näst sista omgången. Jönköpings Södra tar emot AIK som jagar andraplatsen i tabellen. Samma dag tar Örebro emot den andra nykomlingen Östersund på hemmaplan.