Två mål ifrån att bli bäst genom alla tider

Lionel Messi är ett mål från att tangera målrekordet i La liga.

Nu kan han slå det i el Clásico mot Real Madrid nästa lördag.

Messi.

Det satt rätt långt inne. Barcelona lyckades inte göra mål i den första halvleken mot nykomlingen Eibar. Staden som bara har 27 000 invånare hade till och med kunnat ta ledningen på Camp Nou.

Hemmapubliken visade sitt missnöje genom att bua ut Barcelona i paus. Det var inte förrän det återstod en halvtimme av matchen som Xavi kunde spräcka nollan.

Efter det lossnade det. Tio minuter senare satte Neymar 2-0 och bara tre minuter senare gjorde Lionel Messi 3-0.

Ett mål ifrån

Stjärnan jagar Telmo Zarras målrekord på 251 mål i la liga från 1950-talet. 3-0-målet mot Eibar var Messis 250:e. I slutet av matchen tangerade han så när rekordet, men Messi får vänta ett tag till innan han blir ligans bästa målskytt genom alla tider.

Nu får han i stället chansen att bli det mot Real Madrid i el Cláscio nästa lördag.

Real kan tvingas bryta hemmamötet mot ärkerivalen för att hylla Messi om han slår rekordet då.