PSG vann svenskmöte – Asllani till sjukhus

PSG vann svenskmötet mot Lotta Schelins Lyon.

Men för Kosovare Asllani slutade Champions League-kvällen på sjukhus med en befarad hjärnskakning.

– Det blev en rejäl smäll, säger Schelin.

Lotta Schelin.

I fjol åkte Lyon ur Champions League redan i åttondelsfinalen mot tyska storklubben Potsdam. I år ville de franska jättarna ha revansch, men ställdes återigen mot högklassigt motstånd i första utslagsrundan.

Första mötet spelade Lyon 1–1 på bortaplan mot PSG, därför räckte det med 0–0 i gårdagens retur.

Matchen var mållös i 79 minuter. Sedan nådde en nickskarv till Fatmire Alushi som tunnlade in 1-0 till Paris, vilket också blev slutresultatet.

Sportbladet pratar med Diamantbollenvinnaren Lotta Schelin en timme efter förlusten. Hon säger att den tidiga sortin inte ska kopplas till fjolåret.

– Jag ser det inte så. Det här har inget med förra året att göra. Då hade vi oflyt med lottningen, vilket är fine, man kan möta topplagen redan i åttondelsfinal, säger hon och fortsätter:

”Desto tråkigare”

– Att vi inte går vidare är desto tråkigare. Med tanke på matchen i dag känns det väldigt tungt. Vi har kontroll nästan hela matchen, men de har en chans och gör mål. Det är bara att gratulera PSG.

Caroline Seger spelade hela matchen för PSG. Kosovare Asllani var också med i startelvan, men byttes ut i halvtid. En smäll under första halvlek hade tagit illa, så anfallaren fördes till sjukhus med en befarad hjärnskakning.

Därifrån hälsar hon via Twitter:

”Jag är mycket stolt över mitt lag. Jag är ledsen över att inte kunna avsluta matchen. Jag har åkt till sjukhuset för att undersökas.”

Lotta Schelin hoppas att landslagskollegan inte skadade sig allvarligt i kollisionen med en Lyonspelare.

– Jag såg inte jättemycket vad som hände, men det såg lite halvilla ut. Hon verkade få någons huvud i ansiktet. Jag förstod att det blev en rejäl smäll. Det är jättetråkigt, säger hon.

Även Nilla Fischers Wolfsburg tog sig vidare till kvartsfinalerna i vår. De tog en storseger mot österrikiska Neulengbach i lagets andra möte. Wolfsburg nätade sju gånger om, varav det sjätte målet signerat den svenska mittbacken i den 89:e minuten.