Ny storseger för ostoppbara Öster

Publicerad 2012-06-20

Tog nionde raka segern

Öster går inte att stoppa i superettan.

Under onsdagskvällen kom lagets nionde raka seger när Falkenberg slogs tillbaka.

Smålänningarna toppar nu serien tio poäng före Brommapojkarna.

Att Öster har något stort på gång i superettan är en underdrift.

Under onsdagskvällen vann laget mot Falkenberg med 4–1 hemma på Värendsvallen.

Segern var lagets nionde raka seger, och på tretton spelade matcher i år har smålänningarna tolv vinster och en oavgjord.

Freddy Söderberg gav hemmalaget ledningen efter 22 minuters spel. Och även om Falkenbergs Marcus Översjö kvitterade tio minuter senare och att det oavgjorda resultatet stod sig in i paus var det inte nog för att stoppa maskinen från Växjö.

Söderberg slog till igen

Direkt efter paus skickade Freddy Söderberg in sitt andra mål för kvällen och gick upp i ensam skytteligatopp med elva fullträffar.

Elva minuter senare tog Öster ett stort steg mot att avgöra matchen när vänsterbacken Patrik Bojent drog till från distans och sköt 3–1 bakom Stojan Lukics i FFF-målet.

Med tio minuter kvar kom det definitiva avgörandet när Anton Henningsson nådde högst i Falkenbergs straffområde och nickade in 4–1.

***

Brage, som har haft svårt hemma på Domnarvsvallen, lyckades få med sig ett oavgjort resultat mot Ängelholm i en match som slutade 1–1.

***

I skuggan av seriesuveränen Öster ångar BP på som god tvåa i serien. Varberg är senaste laget i raden att få stryk på Grimsta. Segersiffrorna skrevs till 5–1.

***

Jönköpings Södra tog en viktig seger mot Landskrona när man vann med 2–0 och tajtade till mittenskiktet i serien ytterligare.

***

Ljungskile och Degerfors delade poängen i en svängig match där Degerfors räddade poäng i den 90:e minuten när Alexander Andersson satte 3–3.

***

Ett formsvagt Hammarby har det fortsatt tungt i superettan. Mot Trelleborg tappade laget sin 1–0-ledning och föll till slut borta med 1–2.

***

I jumbomötet mellan Umeå och Värnamo fanns bara förlorare. Det oavgjorda resultatet, 1–1, gör att avståndet till lagen på kvalplats ökar.