Förlorade – och fick två spelare utvisade: ”Vi kan överklaga”

Fyra dagar till Old Firm.

Rangers uppladdning: Uddamålsförlust i derbyt mot St. Mirren – och två röda kort.

Samtidigt som Celtic vann.

I skotska Premier League är en fyrapoängsledning närmast att betrakta som betryggande. Det var vad Rangers hade inför lördagens omgång. Efter densamma har serieledarna bara en poäng till godo på ständiga utmanaren Celtic.

Samtidigt som Celtic slog Kilmarnock hemma med 2-1 upplevde Rangers-spelarna en mardrömslik julafton på St. Mirren Park. Och det trots att allt började så bra. För efter elva minuter gav Lee Wallace – med sitt första mål i Rangers-tröjan – gästerna ledningen.

Satsade våldsamt

Sedan började eländet.

Mittfältaren Lee McCulloch visades ut efter 24 minuter. Han satsade våldsamt i en närkamp. Rött kort, tyckte domaren. Det tyckte inte Rangers spelare och ledare.

– Vi kommer att titta på det igen och se om vi ska överklaga, säger Rangers-managern Ally McCoist.

– Jag ska även prata med Lee om det, men det är en klar möjlighet.

Minuten före paus satte Aaron Mooy 1-1 och innan domaren hann blåsa för halvtidsvila var det 2-1 på resultattavlan.

På en djupledsboll sprang sig Paul McGowan fri och fullbordade vändningen.

Rangers låg på för en kvittering i andra halvleken men sista minuterna fick man göra det med nio man sedan även försvararen Dorin Goian dragit på sig rött kort (två gula på 14 minuter).

”Vi kommer vara redo”

Kvitteringen uteblev och Rangers tvingas nu klara sig utan McCulloch och Goian i onsdagens Old Firm.

– Vi är självklart besvikna över resultatet i dag, men det finns ett par positiva saker vi tar med oss. Vi kommer absolut att vara redo för matchen på Celtic Park, säger Ally McCoist.

Greken Georgios Samaras gjorde båda målen för Celtic i hemmasegern mot Kilmarnock. Danny Racchi reducerade med bara ett par minuter kvar.