Isco applåderades efter målet mot gamla laget

Det slutade med att den offensive mittfältaren sänkte sitt gamla lag – och applåderades av publiken när han bad om ursäkt.

Real Madrid gick vidare till semifinal i Champions League efter en högdramatisk andra kvartsfinal mot Juventus.

Fyra dagar senare var laget på söndagen tillbaka i den spanska serielunken där Barcelona sedan länge har ett i princip ointagligt försprång i toppen av tabellen. Till söndagens bortamatch mot Málaga kom Real till spel utan stjärnor som Ronaldo, Modric och Bale.

Mål och assist av Isco

I matchens 29:e minut fick Real Madrid frispark strax utanför Málagas straffområde. Isco, som mellan 2011 och 2013 gjorde 14 mål på 69 matcher för andalusierna, lade upp bollen och skickade den i en perfekt båge över muren och in i mål utom räckhåll för Málaga-målvakten Jimenez.

25-åringen höll ihop händerna i en ursäktande gest och applåderades av publiken på La Rosaleda.

Knappt 20 minuter in i andra halvlek gjorde Real Madrid mål igen. Benzema gjorde en tvåfotsdribbling och passade vidare till Isco som osjälviskt friställde Casemiro med en yttersida: 0–2.

Går upp på tredjeplats

På övertid reducerade Málaga till 1–2. vilket också blev slutresultatet. Real Madrids mittback Jesus Vallejo fick inte undan ett inspel från vänsterkanten och Diego Rolan kunde slå in bollen via ribban.

Segern gör att Real Madrid går förbi Valencia och upp på tredjeplats i La Liga, 15 poäng bakom ligaledaren Barcelona.

Málaga är fast förankrat längst ner i tabellen. Med sex omgångar kvar har laget 14 poäng upp till Levante ovanför nedflyttningsstrecket.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se