Berg målskytt när Panathinaikos vann

Uppdaterad 2015-07-30 | Publicerad 2015-07-28

van Persie debuterade för Fenerbahce

Marcus Berg kostade på sig att missa en straff och bli målskytt när Panathinaikos vann med 2-1 hemma mot belgiska Club Brugge i Champions League-kvalet.

Samtidigt debuterade Robin van Persie för sin nya klubb Fenerbahce när de fick 0-0 mot Shakhtar Donetsk.

Van Persie.

För några veckor sedan lämnade Robin van Persie England och Manchester United.

Ny klubbadress blev turkiska Fenerbahce och under tisdagskvällen debuterade han för sin nya klubb.

I den 68:e minuten hoppade han in hemma mot Shakhtar Donetsk i Champions League-kvalet där även Nani, också han ny från United, debuterade för Fenerbahce och spelade hela matchen.

Men det blev inga mål och det slutade i stället 0-0 inför returen som spelas om en vecka.

Berg målskytt

Marcus Bergs målform från förra säsongen verkar hålla i sig för Panathinaikos.

Det började dock tungt när för Club Brugge gjorde 1-0 tidigt och Berg missade sedan en straff efter 34 minuters spel.

Men bara tre minuter senare tog han revansch på sig själv och kunde nicka in kvitteringen efter en hörna.

Panathinaikos fick sedan en spelare utvisad precis innan paus, men kunde trots allt ändå vinna när de fick en ny straff efter 65 minuters spel.

Den här gången fick Berg ställa sig åt sidan och Nikolaos Karelis kunde i stället skicka in 2-1 vilket också blev slutresultat.

Många svenskar i spel

Det var även en hel del andra svenskar som var ute och spelade med sina lag under tisdagskvällen.

I Ryssland spelade Pontus Wernbloom 90 minuter för sitt CSKA Moskva som bara fick 2-2 hemma mot Sparta Prag.

Klubbens andre svensk Carlos Strandberg fick hoppa in med fem minuter kvar och lyckades dra på sig ett gult kort på sitt korta inhopp, även Wernbloom blev varnad i matchen.

I Midtjylland spelade hela tre svenskar, Johan Dahlin, Petter Andersson och Kristoffer Olsson, från start hemma mot Apoel från Cypern.

Andersson blev dock utbytt redan efter 27 minuter med en befarad skada och det blev sedan ännu tyngre när Apoel vann med 2-1.