Zlatan Ibrahimovic uttagen till veckans MLS-lag

Publicerad 2018-04-03

Zlatan Ibrahimovic fick en drömstart när han i helgen avgjorde derbyt för Los Angeles Galaxy.

Nu hyllas svensken världen över och i natt blev 36-åringen uttagen till veckans lag i MLS.

Supersvensken satt på bänken de första 70 minuterna av matchen. Vid underläge med 1–3 byttes Zlatan in och två minuter senare kom reduceringen till 2–3.

Sju minuter från att 36-åringen tagit sina första kliv på Stubhub Centers gröna matta slog han sedan till med ett drömmål från 40 meter.

För att göra debuten extra speciell fortsatte svensken framåt och på stopptid kunde Zlatan noteras för mål nummer två i Galaxy-tröjan – det matchavgörande 4–3-målet.

Veckans lag

Svenskens succédebut har knappast gått obemärkt förbi och nu uppmärksammas Zlatan av ligan och har blivit uttagen till veckans MLS-lag.

Anfallaren gör därmed sällskap med bland annat Jozy Altidore och Bastian Schweinsteiger.

Även av ESPN hyllas svensken där han rankas som veckans bästa spelare i MLS och drömmålet är utnämnt till veckans mål.

– Det var ett imponerande ögonblick för LA Galaxy och ett imponerande ögonblick för Zlatan Ibrahimovic säger ESPN-kommentatorn Alejandro Moreno.

Zlatan blir däremot inte uttagen i Whoscored’s MSL-lag som menar att svenskens 19-minuter långa debut inte räcker till en plats i veckans lag.

La Galaxy spelar nästa match 9 april klockan 03.00 och möter då Sporting Kansas City.