”Blir tufft där nere”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-25

Källström skeptisk – trots superspel

Kim Källström byttes in med tolv minuter kvar av matchen.

LYON. De allra flesta hade svårt att hitta orden efter Juninhos makalösa frisparksmål.

Pep Guardiola sa det bäst:

– Det hade inte räckt med sju målvakter för att ta den.

Barcelonas tränare var lättad efter matchen i Lyon. Hans lag fick med sig 1–1, och lite lugn och ro trots allt. Det såg ju inte så ut i början.

Lyon gick ut och satsade allt på rött, de vräkte på i ett presspel de inte spelat på flera år – och chockade ett passivt Barça.

– De lät inte oss spela vårt spel i första halvlek, säger Thierry Henry.

Det var tanken.

Jagade från början

Lyon ställde upp med Juninho–Toulalan–Makoun på mittfältet (och alltså Kim Källström på bänken), och jagade i full fart från första sekunden.

– Det fungerade oerhört bra, men det är orimligt att spela med den pressen i 90 minuter. Vi hoppades på att kanske få 2–0 i början och hålla ut sen, säger Kim Källström.

Lyon kunde gjort tre mål första kvarten, men fick bara ett.Det var, å andra sidan, ett av de mäktigaste mål som gjorts i Champions League.

”Måste applådera”

Juninho, lagkaptenen, drog till en frispark långt utifrån kanten, bollen gick högt över Victor Valdés och tvärdök sedan ner i bortre hörnet.

Målet var – håll i er nu – Juninhos 43:e frisparksmål för Lyon.

– Man kan inte göra annat än att applådera, säger Thierry Henry.

Ändå var han nöjd och OL-spelarna dämpade när de mötte pressen efteråt. Lyon hade visat att de kunde mäta sig med de bästa, men när de tröttnade fick Barcelona utdelning på sitt enorma bollinnehav. När Kim Källström till slut kom in, med tolv minuter kvar, så hade Thierry Henry redan nickat in kvitteringen på hörna. 1–1 var, till slut, helt rättvist.

– Det betyder mycket för oss att känna att vi kan spela så här bra. Men det är klart att det blir tufft där nere, säger Kim.

Allt de kan hoppas på är ett mirakel. Eller möjligen en frispark i hyfsat läge.