Wernbloom utvisad när Malmö FF vände

Publicerad 2021-03-26

Veljko Birmancevic av i halvtid med befarad lårskada.

Då visade ersättaren Sebastian Nanasi sitt fulla register när han nästintill på egen hand vände matchen för Malmö FF.

Talangen ordnade en först en straff och fullbordade sedan inhoppet med sitt 2–1–mål i segern mot IFK Göteborg - där Pontus Wernbloom fick syna det röda kortet med en kvart kvar av matchen.

– En bra dag på jobbet, säger Sebastian Nanasi och skrattar.

IFK Göteborg

Det må ha varit en träningsmatch på pappret, men på övriga punkter uppfyllde gigantmötet mellan Malmö FF och IFK Göteborg samtliga förhandskrav.

I en målrik och fartfylld tillställning på Eleda Stadion var det till slut hemmalaget som drog det längsta strået när man besegrade ärkerivalen med 2–1.

Det var dock IFK som började allra bäst när man efter 13 spelade minuter satte ledningsmålet på ett mycket elegant sätt – Tobias Sana fick gott om tid och plats, siktade och sköt ett vacker skott med högerfoten helt otagbart för Marko Johansson i hemmamålet. Malmö fortsatte försöka sätta Blåvitt-försvaret på prov, främst genom Veljko Birmancevic, men lyckades inte hota Giannis Anestis nämnvärt.

Just Birmancevic tog sig sedan för låret under tilläggstiden, lindades och haltade av Stadion ner i katakomberna.

Nanasi ordnade segern

Nyförvärvet från Serbien ersattes av Sebastian Nanasi, som under försäsongen fått stort förtroende av Jon Dahl Tomasson trots Malmö FF:s minst sagt tveksamma spelmässiga prestationer.

Det tog inte mer än två minuter innan 18-åringen tackade för förtroendet - Nanasi tog sin in i straffområdet, fintade bort August Erlingmark och fick sedan en tryckare i ryggen av Pontus Wernbloom. Straffen förvaltades på bästa sätt av Antonio Colak - kroatens första mål för Malmö FF.

Några minuter senare var det dags för Colak att återgälda tjänsten. Anfallaren utnyttjade ett slarvigt uppspel av IFK-försvaret och serverade en fri Nanasi som från nära håll elegant överlistade Giannis Anestis och fullbordade MFF:s vändning.

I en match präglad av hårt duellspel och intensitet stod varningarna som spön i backen – sista kvarten spelade IFK Göteborg med tio man efter att Pontus Wernbloom visats ut efter två gula kort.

Sebastian Nanasi efter matchen:

– En bra dag på jobbet, får jag säga. Extremt bra första tio när jag kommer in, men sen faller jag ur lite i slutet av matchen. Jag är definitivt nöjd med helheten, säger mittfältaren och berättar om sitt mål:

– Jag blev lite orolig där när jag såg bollen rulla, jag visste inte om den skulle gå in eller inte.