Nya tekniken åter i fokus när Chile vann

Publicerad 2017-06-18

Videogranskningen har återigen hamnat i fokus i Confederations Cup.

Chile fick sitt 1–0-mål tveksamt bortdömt mot Kamerun – men vann ändå med 2–0.

– Ser knappast ut att vara offside, säger Daniel Nannskog.

Utebliven straff för Ryssland och bortdömt mål för Portugal i de två första matcherna.

Och i mötet mellan Kamerun och Chile hamnade den nya videogranskningstekniken återigen i centrum.

I den första halvlekens slutskede blev Eduardo Vargas frispelad och sköt in 1–0 för de sydamerikanska mästarna – trodde han.

De chilenska spelarna firade glatt men avbröts då domaren signalerade att han inväntade besked från kontrollrummet.

Videogranskningens dom? Offside.

Missnöje i Chile

Reprisbilderna visar en Vargas som ser ut att vara i linje med den lägst stående Kamerunförsvararen men videodomaren kom fram till något annat.

– Väldigt svårt att se på de här bilderna, säger experten Daniel Nannskog i SVT:s studio och tillägger:

– På de här bilderna tycker jag knappast att det ser ut att vara offside.

Spelarna i Chile visade tydligt sitt missnöje med beslutet och gick irriterade till halvtidsvila.

Laget fick dock upprättelse i den andra halvleken.

Ändrade domarens beslut

Arsenal-stjärnan Alexis Sanchez inledde på bänken på grund av en fotskada, men byttes sedan in och låg med sitt inlägg bakom Arturo Vidals nickmål fram till 1–0 i den 82:a minuten.

Slut med videogranskningssituationer efter detta? Svar nej.

I matchens slutmintuer sprang sig Sanchez fri, fick se sitt avslut blockeras på mållinjen innan Vargas sköt in returen till 2–0.

Den assisterande domaren hade dock vinkat av Sanchez för offside – ett beslut som sedan ändrades efter att situationen granskats av videorummet.

– Det är inte offside, så den här gången blev det rätt, säger Nannskog.