Tung förlust för Sverige – lagkaptenen utvisad

Publicerad 2020-09-04

Det blir allt svårare för Sverige att nå U21-EM i fotboll.

Mot Island förlorade man med 0–1 – efter att lagkaptenen Viktor Gyökeres visades ut efter en armbåge.

”Det är ett solklart rött kort”, säger C Mores expert Erik Edman.

Två vinster och två förluster hade gjort det svårt för det svenska U21-landslaget i jakten på en EM-plats.

Mot Island – ett lag som Sverige besegrade med 5–0 tidigare i kvalet – var segern mer eller mindre ett måste för att ha chans på andraplatsen.

Men Sverige fick det tufft.

”Inget att snacka om”

Man hade svårt att få igång spelet och i 62:a minuten hamnade lagkaptenen Viktor Gyökeres i en riv och slit-situation med Alex Hauksson varpå svensken sänkte islänningen med en armbåge. Domaren tvekade inte och Gyökeres fick syna det röda kortet.

– Det är inget att snacka om. Så får man inte göra i fotboll. Visst, han är fasthållen och känner sig dåligt behandlad av Hauksson. Men det är inte okej att använda armbågarna och det är ett solklart rött kort, säger C Mores expert Erik Edman.

Norrköpings talang assisterade

Ett decimerat Sverige fick det ännu jobbigare när Sveinn Aron Gudjohnsen nickade in 1–0 till Island fem minuter senare. Målet tillkom efter en hörna slagen av IFK Norrköpings stortalang Isak Bergmann Johannesson.

Fjärdeplacerade Sverige har nu fem matcher kvar att spela. Sex poäng har skrapats ihop och man har hela sju poäng upp till Italien på andraplatsen.

Sveriges nästa kvalmatch är mot just Italien på tisdag.