Wernbloom värd sitt pris mot Gefle

Uppdaterad 2018-08-06 | Publicerad 2009-05-07

I sommar blir han allsvenskans näst dyraste mittfältsexport någonsin.

Mot Gefle visade Pontus Wernbloom att AZ Alkmaar lär få valuta för de närmare 30 miljonerna klubben betalar.

Mittfältsstjärnan gjorde två mål och var bäst på plan när Blåvitt besegrade Gefle med 3-0.

– Det känns vemodigt att lämna, men det ska bli kul, säger Wernbloom till TT.

IFK Göteborg

IFK Göteborg segersvit hemma på nya Gamla Ullevi fortsätter.

Segern mot Gefle var lagets fjärde raka och målskillnaden är nu uppe i imponerande 13-0.

– Någonting konstigt är det med den här arenan. Det är riktigt bra, säger Wernbloom med ett leende.

Spräckte nollan

Han öppnade själv målskyttet i den 27:e minuten efter att Blåvitt radat upp målchanser mot utmärkte Mattias Hugosson i Gefles mål.

Wernbloom höll sig framme på en målvaktsretur och rullade enkelt in bollen med vänstern.

– En riktig sorkträff. Den tar längst ut på hälen, men det var skönt att äntligen få dit den. Jag hade ett par lägen tidigare, säger Wernbloom till PPV.

Tio minuter senare slog han till igen på inlägg från Stefan Selakovic.

– Jag suger ner bollen och skickar upp den i bortre. Riktigt skönt.

Segern i underkant

Wernbloom var matchens gigant i sin roll på mittfältet och gav både sig själv och holländska AZ ett skönt formbesked.

De nyblivna holländska mästarna gjorde i förra veckan klart med speldirigenten, som lämnar i sommar, för omkring 30 miljoner kronor - den dyraste prislappen för en svensk mittfältare sedan Fredrik Ljungberg gick till Arsenal för 40 miljoner 1998.

Nu återstår fyra allsvenska matcher innan flyttlasset går.

– Jag har mina matcher kvar här, och ska göra mitt yttersta i varenda en av dem. Sen börjar ett nytt äventyr, säger han till TT.

Rehn hyllar

Ragnar Sigurdsson fastställde slutresultatet 3-0 på hörna i mitten av andra halvlek – men segern kunde blivit större.

Bland annat fick inbytte Nicklas Bärkroth ett mål bortdömt för hands, och Wernbloom ett annat för offside.

– Vi skapade ju hur mycket som helst. Jag bommade väl 58 lägen. Mattias Hugosson är lätt matchens lirare, tycker Wernbloom.