Uppdaterad 2017-11-10 | Publicerad 2017-11-09

I hela kvalspelet släppte Grekland in sex mål.

Efter 33 minuter av VM-playoffet mot Kroatien hade man släppt in tre.

Och efter att Kroatien till slut gjort ytterligare ett är VM-biljetten väldigt nära för kroaterna.

Grekland kom till Kroatien med ett bra kval i ryggen, bortastarkt och med ett väldigt tät försvar. Totalt hade man bara släppt in sex mål.

Men gästerna stod inte alls att känna igen när insatserna var höga.

Redan efter 11 minuter fick grekiske målvakten Orestis Karnezis en otacksam studsande hemåtpassning till sig som han misslyckades med att ta emot. Bollen stack iväg och Nikola Kalinic hann emellan – för att sedan bli bryskt nedtacklad av samme Karnezis.

Kalinic kylig vid 2–0

Gult kort för målvakten och bollen på straffpunkten där Luka Modric var säker 1–0-skytt.

Och bara minuter senare var det dags igen. Kroaterna tog sig fram på vänsterkanten och Ivan Strinic spelade in bollen till Nikola Kalinic som kyligt styrde in bollen med en klack.

Lagkaptenen Sokratis Papastathopoulous lyckades sticka upp med ett hörnmål, Greklands första avslut i matchen. Men den glädjen blev kortvarig.

I 33:e minuten kom Ivan Perisic märkligt omarkerad på bortre stolpen och Sime Vrsaljko kunde pricka honom med ett perfekt inlägg till 3–1-målet.

I andra halvleks inledning fortsatte den grekiska tragedin. Ytterbacken Konstantinos Stafylidis misslyckades helt med en hembröstning och Andrej Kramaric kunde stöta in 4–1 i 49:e minuten.

Något som också blev slutresultatet. Därmed pekar allt på att Kroatien kan boka biljetterna till Ryssland nästa sommar.