Emir Kujovic debuterade i Djurgården

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Emir Kujovic.
Foto: BILDBYRÅN
Emir Kujovic.

Akropolis spräckte Djurgårdens nolla.

Men de allsvenska serieledarna tog sig vidare i svenska cupen när Emir Kujovic debuterade.

– Det blev lite panik, säger han.

Djurgården rivstartade cupmatchen mot Akropolis på Grimsta. Redan i den fjärde minuten nickade Haris Radetinac in Nicklas Bärkroths frispark. 

Fyra minuter senare smällde det igen efter att Bärkroth slagit en hörna som nådde Oscar Pettersson som satte tvåan. 

Matchen gick ner i tempo och bjöd inte på någon större dramatik under resten av den andra halvleken.

”Rättvist att vi vann”

I den 62:a minuten tände djurgårdspubliken dock till rejält när Emir Kujovic byttes in. 

Anfallaren hade ett skott på mål, men det var inte speciellt farligt för Akropolis målvakt. Hemmalaget hade ett bra läge att reducera i den 84:e minuten, men PK Bråtveit sträckte ut och stod för en bra räddning.

Målet kom i stället minuten senare när Niklas Lindkvist satte 2–1. Det är första gången sedan 14 juli som Djurgården släpper in ett mål.

Akropolis gick för en kvittering, men Djurgården kunde hålla undan och är vidare till gruppspel i svenska cupen.

– Det var rättvist att vi vann. Sedan blev det kanske onödigt spännande i slutet, säger Kujovic som inte fick allt för mycket att jobba med i sin debut.

– Det kändes okej. Jag försökte spela mest enkel och inte göra misstag. Det är klart att det tar lite tid att lära känna alla, hur de spelar och rör sig. Men det kommer att komma, det är jag säker på.

”Nere på division 1-tempo”

Tränaren Thomas Lagerlöf var inte nöjd efter matchen.

– Vi släpper på gasen för tidigt. Jag är jättenöjd med matchinledningen, vi går in direkt och bestämmer oss för att här ska vi bara vinna. Men sedan smyger det sig in det lite bekväma och lite för tidigt tror man att matchen är avgjord. De delarna var inte bra. Vi hamnar där på slutet igen, att det börjar bli lite för långsamt och segt, säger han.

Är det underskattning?

– Det visar vi ganska tydligt i början av matchen att det inte är. Men det är något sort bekvämlighet som smyger sig in. När man har mycket tid så förbrukar man den tiden och gör inget vettigt med bollen och då är vi nere på division 1-tempo. Lite för stor del av matchen hamnar vi i deras tempo.

”Ska nog ta det piano”

Nu väntar Malmö FF för Djurgården på söndag.

– Jag har inte så bra koll (på Malmö) faktiskt. Jag har inte kollat så mycket allsvenskan, det är klart nu på slutet när det blev klart med Djurgården så har jag kollat lite mer. Men jag kan Malmö sedan innan, det är ett bra lag med många bra spelare så det kommer bli en tuff match, säger Kujovic som hoppas på speltid.

– Alla minuter är viktiga för mig för att komma upp i form, sedan får vi se om jag spelar eller inte.

Lagerlöf:
– Man ser att han är en smart fotbollsspelare, placerar sig ganska rätt och även i försvarsspelet vet han var han ska ta vägen. Sedan är det lång väg kvar innan han är inne i vårat sätt att spela fotboll. Men vi kan inte överösa honom med för mycket information de första dagarna.

Är han redo för ett toppmöte mot Malmö?

– 90 minuter tror jag inte att han är redo för. Han är i fysiskt bra form, men har man inte spelat kontinuerliga matcher på länge ska man nog ta det lite piano. Men att han kan delta i matchen är jag övertygad om. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.