Neymar slog Pelés målrekord

Publicerad 2023-09-09

Brasiliens Neymar firar efter att ha gjort lagets fjärde mål och att han därmed passerade Pelé som det brasilianska landslagets främste målgörare.

Nu är Neymar herren på täppan i brasiliansk fotboll.

I nattens VM-kval mot Bolivia satte brassen sitt 78:e landslagsmål och passerade därmed Pelé på 77.

Neymar tog över titeln som det brasilianska landslagets främste målgörare från den trefaldige världsmästaren Pelé i VM-kvalmatchen mot Bolivia på fredagen.

Pelé gjorde 77 mål under sin landslagskarriär som varade mellan 1957 och 1971. Neymar tangerade det rekordet när Brasilien förlorade mot Kroatien i VM-kvartsfinalen i Doha i december 2022.

Den 31-årige Neymar gjorde natten mot lördagen svensk tid sitt 78:e landslagsmål. Målet kom i den 61:a minuten i VM-kvalmatchen mot Bolivia i staden Belém i Amazonas. Neymar gjorde sedan ytterligare ett mål, sitt 79:e för landslaget, på stopptid och slutresultatet skrevs till 5-1 för hemmanationen.

Efter rekordmålet firade Neymar genom att slå ett slag med knuten näve i luften, precis som Pelé brukade göra.

Neymar, som numera spelar i al-Hilal i den saudiska ligan, missade i matchens 17:e minut en chans att slå Pelés rekord när han slog en straff som Bolivias målvakt Billy Viscarra räddade.

Sportbladet sänder VM-kvalet. Se matcherna live här.