Officiellt: Kacaniklic klar för Hajduk Split

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Sportbladets avslöjande är nu bekräftat.

Alexander Kacaniklic lämnar Hammarby för Hajduk Split.

– Det känns såklart tråkigt att lämna Bajen, säger 29-åringen.

För en vecka sedan kunde Sportbladet avslöja att Hammarby och Hajduk Split var överens om en övergång för Alexander Kacaniklic, 29.

Nu bekräftar Hammarby övergången.

– Det känns såklart tråkigt att lämna Bajen, men samtidigt har jag en ny spännande utmaning framför mig. Jag har verkligen haft en fantastisk tid här, fått vänner för livet och är väldigt stolt över att ha spelat för klubben. Jag vill tacka alla bajare för det otroliga stödet och fotbollsfesterna vi haft på Nya Söderstadion under min tid i klubben. Jag har många fina minnen men ett av de starkaste är vinsten och 2-1-målet mot Djurgården. Jag är övertygad om att klubben har en ljus framtid, och jag kommer fortsätta att följa Bajen på alla sätt jag kan, säger Kacaniklic i en kommentar på klubbens hemsida.

Får 7,5 miljoner

Hammarbys sportchef Jesper Jansson:

– Det var fantastiskt att få en klasspelare som Alex till Hammarby, som hållit hög klass i sitt offensiva spel. Samtidigt har han varit tydlig med sin ambition att gå ut i Europa igen, och den möjligheten har han nu fått, säger han.

Enligt Sportbladets uppgifter får Bajen 7,5 miljoner för Kacaniklic.

Under sina två säsonger i Hammarby-tröjan spelade 29-åringen för 48 allsvenska matcher, på vilka han gjorde 14 mål och 17 assist.

Hajduk Split slutade tvåa i ligan i fjol och ligger nu femma.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.