Första finalerna spelade i Gothia Cup

Uppdaterad 2015-07-18 | Publicerad 2015-07-17

Tre svenska lag vann guld i världens största ungdomsturnering

I dag spelades de första finalerna i årets Gothia Cup.

Svenska lag fanns representerade i sex av sju finalmatcher – Hammarby, Malmö och LB07 gick alla hela vägen och tog hem guldet i världens största ungdomsturnering.

Världens största ungdomsturnering i fotboll, Gothia Cup, går mot sitt slut och under fredagen spelades de första finalerna i årets turnering.

I sex av sju finaler fanns svenska lag representerade och tre lag mäktade med bedriften att gå hela vägen och vinna guldet.

I P11-klassen hade Hammarby en resultatmässigt enkel resa fram till finalen. Störst problem stötte man på i åttondelsfinalen där laget till slut vann mot Jarlabergs IF med 5-4. Därefter besegrade man KFV Segeberg 1 i kvartsfinalen och Hørsholm Usserød IK i semifinalen innan man finalslog Efthymiades FA från Cypern med 4-3. Segerskytt blev Hammarbys Jonas Rouhi som fastställde slutresultatet med fem minuter kvar av matchen.

Malmö vann helsvensk final

Guld i turneringen blev det också för Malmö som finalslog Brommarpojkarna med 3-1 i P13-klassen, samt för LB07:s F16-lag som besegrade Höllviken i en helskånsk final som fick avgöras på straffar. Slutresultatet skrevs till 4-3.

I F12-klassen hade AIK guldläge. Tidigt på fredagen besegrade man Lerum i semifinalen med 7-1 men i finalen blev Hainan Qiongzhong från Kina en för svår nöt att knäcka och man förlorade med 4-3.

Silvermedaljörer blev också AIK i F13-klassen samt Hammarby i P12-klassen. AIK förlorade med 3-2 mot finska JyPK 02 medan Hammarby fick se sig besegrade av Lizzy Football Club från Ghana.

Det blev en helnorsk final i F18-klassen när LSK kvinner FK ställdes mot Klepp IL. Det var till slut LSK kvinner FK som drog det längsta strået och vann med 2-1.