Gais över nedflyttningsstrecket

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-17

Tog första segern på fyra månader

Gais har klättrat över nedflyttningsstrecket. Laget vann göteborgsderbyt mot Örgryte med 1–0. Det var Gais första seger sedan 19 april.

– Vi är lite farligare framåt och är bättre idag, säger hårt prövade tränaren Alexander Axén i PPV.

Gais har äntligen lyckats bryta förlusttrenden. Laget kom till Gamla Ullevi med tre raka 0–1-förluster.

Sökte revansch

Öis däremot hade växt efter den fiaskobetonade inledningen. Öis som också hade revansch att utkräva efter tunga 1–5 i senaste mötet lagen emellan. Men det gick inte alls. Gais vann göteborgsderbyt rättvist och skaffade sig lite andrum i bottenstriden. Streckkonkurrenten Djurgården förlorade nämligen i Örebro med 2–0.

Glödhet

Matchvinnare blev för dagen glödhete Pär Ericsson. Förutom målet skapade han flera chanser på egen hand. Faktum är att han borde gjort åtminstone ett till, möjligen två.

Målet då? I 53:e minuten kom Gais i ett snabbt anfall på högerkanten. Mattias Lindström levererade ett perfekt inspel i sidled till en framstörtande Ericsson som forcerade in bollen bakom Bengt Andersson.

– Det var bara att sätta dit den, skönt, säger Ericsson till PPV.

Ribbskott

Öis hade sitt svettigaste läge när derbyt bara var några minuter gammalt. Markus Anderberg sköt i ribban - utom räckhåll för Dime Jankulovski. Alvaro Santos kunde snappa upp returen men sköt utanför. I övrigt kan noteras att blott 7 937 åskådare hade letat sig till Gamla Ullevi.