Med undantag för ett fåtal kontringar har laget varit totalt tillbakapressade på Söderstadion.

Ändå är de nära en bortaskräll efter Amadou Jawos kontringsmål till 1-2.

Det var väntat att Hammarby skulle inleda hemmapremiären på Söderstadion offensivt. Men enligt Tony Gustavsson var tålamodet en nyckel.

”Gefle är underskattade”

– Jag har sagt det så många gånger: Gefle är ett underskattat lag, Pelle (Olsson, tränaren)har gjort ett jättejobb så vi ska ha all respekt. Däremot ska vi styra matchen, sa han till PPV.

Men efter elva minuter brast koncentrationen en smula. Amadou Jawo stod för ett lysande förarbete till Jonas Lantto som störtade fram på vänsterkanten. Mittfältaren hittade in med en boll i mitten – där Hasse Berggren slängde sig och tåade in 0-1.

Lågt inlägg av Johansson

Repliken kom i 41:a minuten, efter fint anfallsspel av Hammarby. Ytterbacken Emil Johansson tog sig fram på vänsterkanten och slog ett lågt inlägg som Charlie Davies rakade in.

– Jag såg Castro spelade ut bollen bra till Emil och sprang nära stolpen. Vi har tränat på det hela veckan, det kändes fantastiskt, säger Davies till PPV.

Jawo helt på egen hand

Andra halvlek öppnade likadant som första. Hammarby rullade bollen på marken, Gefle höll sig defensivt tajta. Men i en enmanskontring av Amadou Jawo kom chocken för hemmalaget: den duktiga anfallaren rann förbi Christian Traoré och placerade in 1-2 mellan Bajenmålvakten Kristoffer Björklunds ben.