Ola Toivonen.

Först målskytt.

Sedan utvisad.

Ola Toivonen hade en händelserik dag när hans PSV besegrade Volendam med 5–3.

Det har verkligen lossnat för PSV Eindhoven sedan Huub Stevens sa upp sig och Dwight Lodeweges tog över. Det fanns en viss oro för att tränarbytet skulle påverka Ola Toivonens chanser till spel i sin nya klubb eftersom det var Stevens som köpte honom. Toivonen har dock visat klassen och har snabbt slagit sig in i laget. I dag spelade han åter från start mot jumbon Volendam och blev målskytt för tredje matchen i rad. Precis som Lasse Nilsson gjorde i Vitesse så slog Toivonen till efter sju minuter i dagens match. Han skruvade vackert in en frispark i det närmaste hörnet. Bollen gick över muren och ställde målvakten fullständigt.

Förbi Heerenveen

I nästa match spelar dock inte Toivonen. I den 54:e minuten hamnade han nämligen i protokollet för tredje gången i matchen när han fick sitt andra gula kort vilket således följdes av ett rött kort. Då var ställningen 4–2 till PSV som till slut vann med 5–3. Tack vare segern klev PSV förbi Viktor Elms och Patrik Ingelstens Heerenveen i tabellen, upp på fjärde plats.