Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-04-11

Clarence Seedorf bakom 2-0 segern

Milan rusar vidare mot semifinal i Champions League.

Milan och holländaren Clarence Seedorf knäckte Bayern München med sin drömstart.

Seedorf gjorde själv 1-0 innan han klackade fram Filippo Inzaghi som satte 2-0 – redan efter en halvtimme spelad.

Bayern München hämtade sig aldrig från den chocken.

Ni minns kanske Bayern Münchens chockstart i åttondelsfinalen mot Real Madrid?

Då gjorde holländaren Roy Makaay gjorde viktiga 1-0 efter bara drygt tio sekunder och slog till slut ut Real Madrid ur Champions League.

Seedorf bakom båda målen

I kvartsfinalreturen mot Milan fick man smaka på ungefär samma medicin.

Den här gången dröjde det dock 28 minuter innan chocken kom – men när den väl kom så kom den två gånger om.

Och återigen var det en holländare som regisserade.

I den 28:e minuten tappade Lukas Podolski bollen i farligt läge på egen planhalva. Seedorf snappade upp bollen, kroppsfintade några gånger innan han drog till. Bollen satt lågt i Oliver Kahns högra gavel.

Bara fyra minuter senare small det igen bakom Kahn, som är tillbaka igen i Bayerns mål efter avstängning.

Seedorf klackade fram till Filippo Inzaghi som kom helt ren. ”Pippo” kom från misstänkt offside med domaren valde att fria och Inzaghi avslutade iskallt – målet var hans 36:e mål i Europa.

Bayern blekt i andra halvlek

Bayern München inledde annars piggt och skapade två riktigt fina målchanser under första kvarten.

Massimo Oddo räddade Lells volleyskott på mållinjen.

I den andra halvleken kontrollerade Milan matchen fullständigt och Bayern såg förtrollande dåligt ut. Den bästa målchansen skapade Daniel van Buyten, som gjorde båda målen på San Siro, på övertid.

Eftersom det första mötet på San Siro slutade 2-2 är Milan klart för semifinal och nu väntar ett riktigt tungviktsmöte – mot Manchester United.