Pirlo tackar för sig

Av: Lo Hägerfelth

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Juan DeLeon / TT / NTB Scanpix

För en månad sedan meddelade Andrea Pirlo att han skulle lägga skorna på hyllan efter MLS-säsongens slut.

I och med att New York City åkte ur slutspelet i går väljer Pirlo nu att tacka alla inblandade i hans nu avslutade karriär.

”Jag skulle vilja ta tillfället i akt och tacka min familj och mina barn för det stöd och den kärlek som de alltid har gett mig”, skriver italienaren på Instagram.

Andrea Pirlos resumé är något utöver det vanliga. Perioder i flera av Italiens storklubbar, såväl Inter som Milan plus Juventus, har gett honom både Serie A-titlar, Champions League-bucklor och dessutom ett VM-guld med Italien. Sedan sommaren 2015 har spelfördelaren spelat i New York City i MLS. Det blir han sista anhalt i karriären.

Den numera 38-årige Pirlo meddelade nämligen i början av oktober att han skulle lägga skorna på hyllan efter att innevarande MLS säsong var över.

– Tiden är kommen. Jag har fysiska problem varje dag och kan inte träna som jag skulle vilja göra. Det är inte så att jag kan fortsätta spela för alltid. Jag ska göra något annat, sa Pirlo då.

Det slutdatumet är nu kommet. I och med att New York City förlorade mot Columbus Crew i den östra konferansens semifinal är storstadsklubbens säsong slut och därmed Pirlos karriär över.

”Ni kommer alltid finnas vid min sida”

Av den anledningen väljer Pirlo nu att tacka för sig via sin Instagram.

”I samband med att min tid i NYFC är slut skulle jag vilja säga några ord. Jag vill tacka alla för den vänlighet och det stöd som de har visat mig i denna fantastiska stad.” inleder Pirlo och tackar såväl supportrar som lagkamrater.

”I och med detta kommer inte enbart min tid i New York till ett slut, utan även min resa som fotbollsspelare. Av den anledningen skulle jag vilja ta tillfället i akt och tacka min familj och mina barn för det stöd och den kärlek som de alltid har gett mig. Varje lag som jag har haft äran att spela för, varje lagkamrat jag har fått spela bredvid, varje person som gjort min karriär så fantastisk. Och sist men inte minst alla supportrar runt om i världen som alltid har visat mig sitt stöd. Ni kommer alltid finnas vid min sida och i mitt hjärta”

Vad Pirlo ska göra nu återstår att se, något som han själv inte visste i oktober.

– Jag vet inte än. Jag åker tillbaka till Italien i december. Jag har idéer, men ge mig tid att bestämma mig, sa Pirlo då.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN