HIF:s nya käftsmäll – 0–9 på två matcher

Publicerad 2017-06-18

Helsingborg är i fritt fall.

Fjolårets allsvenska lag åkte mot Dalkurd på en ny käftsmäll – och har nu 0–9 på de två senaste omgångarna.

– Det är ett ordentligt gupp för oss, säger tränaren Peo Ljung till TV4 Sport.

Helsingborg har under våren huserat i superettans toppskikt och visat att man ämnar ta sig tillbaka omgående till allsvenskan efter att ha trillat ur högsta serien i höstas.

Men nu är laget inne i en ordentlig form dipp.

Helsingborg har bara en poäng på de tre senaste matcherna – och i de två senaste har klubben varit i fritt fall.

I förra omgången blev det förlust hemma mot serieledande Brommapojkarna med hela 4–0.

Och borta mot Dalkurd såg det i dag ännu värre ut.

– Det är en dålig match, en dålig prestation och slappt försvarsspel. Vi hjälper inte varandra, konstaterar Peo Ljung i TV4 Sport.

”Obefintlig kvalitet”

Matchen var målmässigt jämn en bra bit i andra halvlek då Dalkurds Rawez Lawan var matchens enda målskytt.

Men efter en utvisning på Alexander Achinioti Jönsson i den 49:e minuten stod bortalaget för en genomklappning och föll med hela 5–0 efter mål av Richard Yarsuvat, Ahmed Awad, Mohammed Bangura och Ammar Ahmed.

Peo Ljung skyller inte på det faktum att hans lag under en lång period spelade med en man mindre. Han menar att insatsen helt enkelt var för dålig.

– Där framme är det helt obefintligt med kvalitet och det är andra matchen i rad som det ser ut så här för oss. Det är ett ordentligt gupp för oss och vi måste repa mod och ta reda på ur vi ska göra till sista matchen mot Värnamo innan uppehållet.

Dalkurd rycker nu ifrån i toppen och är på andra plats, tre poäng före Helsingborg.