Efter attacken – nu svarar Wallson

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Inte okej att hänga ut motståndarespelare i media som han gör mot Ritola”

1 av 3

SKELLEFTEÅ. Sam Hallam gick till hård attack mot Skellefteå efter Cristopher Nihlstorps skada.

Nu svarar Hans Wallson på kritiken:

– Det är inte okej att hänga ut motståndarspelaren i media som Hallam gör mot Ritola. Det tycker jag definitivt inte, säger Skellefteåtränaren.

I slutet av den fjärde semifinalen i torsdags skadade sig Växjös guldhjälte Cristopher Nihlstorp sedan han fått Mattias Ritola över sig.

På presskonferensen var Sam Hallam allt annat än nöjd med Skellefteås och Ritolas agerande.

– Det är tråkigt att se bilderna. Han attackerar vår målvakt helt utan att kunna skylla på att han blir inknuffad eller liknande. Vi har sett ett par tendenser tidigare i matchserien. "Torpet" vet hur man besegrar Skellefteå och kanske vill de att han inte ska kunna fullfölja serien. Vi hoppas kunna lappa ihop honom, sa Hallam.

Det lyckades inte Växjö med. Nihlstorp kan tidigaste vara tillbaka om två till tre veckor och i semifinal fem var det en matchotränad Stefan Steen som fick förtroendet.

”Inte okej att han säger så”

Han fick vara med om en riktig mardröm i den tredje perioden när Skellefteå gjorde fyra raka mål och vände 1–3 till 5–3.

I torsdags valde Hans Wallson att inte kommentera Sam Hallams utspel mot Skellefteå. Men nu väljer han att slå tillbaka:

– Det är inte okej, det han säger. Man måste se hela situationen till att börja med. Då ser man att Ritola få en lite knuff, men att han blir ju fälld av (Janne) Pesonens klubba och faller in i Nihlstorp. Det är jätteolyckligt att någon blir skadad, men Ritola är definitivt ingen spelare som går in för att skada och definitivt inte i ett sånt läge. 

Hur ser du på Hallams utspel?

– Jag förstår att Sam blir förbannad och besviken när en egen spelare blir skadad. Men jag tycker definitivt inte att det är okej att hänga ut motståndarspelare i media som han gör mot Ritola.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!