Studsade tillbaka – Hedman målskytt

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

NEW YORK. Tampa kom tillbaka snabbt efter det svidande nederlaget i seriefinalen mot Boston igår.

I natt slog de Edmonton med 3-1 hemma i Amalie Arena.

– Vi var lite för försiktiga och stela mot Bruins. I den här matchen såg det betydligt bättre ut och det var skönt att vi kunde studsa tillbaka på det sättet, säger målskytten Victor Hedman till Sportbladet efter 3-1-segern

Efter den lätt överraskande nollning ett skadedrabbat Boston utsatte dem för under lördagen började det se ut som att den förstaplats Tampa Bay innehaft i den östra tabellen hela säsongen var hotad – särskilt som Bruins har några matcher färre spelade.

”Lite för försiktiga”

Men som sagt – Florida-laget tog sig i natt samman och replikerade med en stabil 3-1-seger mot Edmonton och har därmed åter skaffat sig en marginal a' fyra poäng.

– Vi vill såklart ha så många lag som möjligt bakom oss när det är dags för slutspel, men vi fokuserar framförallt på att spela så bra som möjligt under de matcher som återstår, säger backbjässen Victor Hedman när vi når honom efter Oilers-matchen.

– Vi var dock lite för försiktiga och stela mot Bruins igår, så det var skönt att se att vi kunde replikera på det här sättet. Det såg mycket bättre ut idag.

Dammade in sitt tolfte mål

”Vigge” bidrog själv till segern genom att damma in sitt tolfte mål för säsongen direkt efter en tekning i slutet av första perioden.

– Jag fick på ett bra skott, men hade samtidigt tur där. Pucken styrdes av en Oilers-spelare. Fast det är ju en gammal sanning, skickar man puckar på mål brukar det hända bra saker.

Tampa har nu tio grundseriematcher kvar innan slutspelet börjar – inklusive ytterligare två mot Boston.

– Ja, man får se det som en serie i bäst av tre mot dem här i slutet av säsongen. Vi har två chanser till att slå dem och hålla dem på behörigt avstånd. Det är planen, konstaterar Vigge.

Fotnot: Senare under natten förlorade New Jersey borta mot Anaheim. I och med det är Tampa nu helt klara för playoff.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE