HV föll i Karalahtis comeback

Uppdaterad 2015-11-04 | Publicerad 2015-11-03

Tufft utgångsläge inför CHL-returen

Adam Almqvist hade sin lagkamrat Jere Karalahti tillbaka i laguppställningen. De båda fick deppa efter matchen.

Jere Karalahti gjorde comeback efter lång avstängning.

Då åkte HV71 på sin första förlust i CHL.

Finska Espoo Blues vann med 3-1 i det första mötet i åttondelsfinalen.

HV71 har blandat och gett i SHL, men i Champions Hockey League har det gått desto bättre. Laget var fram till i kväll obesegrade i turneringen efter att ha vunnit gruppen för att sedan avfärda tjeckiska Ocelaric Trinec med sammanlagt 5-3 i sextondelen.

Sänktes av SHL-bekantingar

I kväll väntade Espoo Blues, jumbo i finska ligan, på bortaplan i Helsingfors utkanter.

Och det började allt annat än optimalt.

Hemmalagets Jari Sailio kontrade in ledningsmålet i numerärt underläge efter åtta minuter.

Därefter var det dags för två före detta SHL-spelare att göra läget än mer bekymmersamt för Jönköpingslaget.

Först gjorde Eero Somervuori, med förflutet i både Brynäs och Färjestad, 2-0 när Jere Karalahti satt utvisad för slashing. Simon Önerud reducerade visserligen för HV, men med en minut kvar av mittperioden kom nästa kalldusch då forne Timrå- och Luleå-spelaren Kim Hischovits stänkte dit 3-1 med en backhand i nättaket.

Även Luleå och Djurgården förlorade

Resultatet innebär att HV71 måste vinna med tre mål i returmatchen i Kinnarps Arena om en vecka för att kunna avancera till kvartsfinal.

Även Luleå och Djurgården trampade på finländska minor under kvällen. Tappara besegrade Luleå med 2-1 i Tammerfors.

Samma siffror föll Djurgården med mot Lukko Rauma i Globen.