Utskällda efter blytunga förlusten

Publicerad 2017-11-19

TAMPA. Montreal Canadiens har funnits i över 100 år, men garanterat bara upplevt ett fåtal matcher lika hemska som den i natt.

De blev utklassade med fruktansvärda 6-0 hemma i Bell Centre – av eviga ärkerivalen Toronto Maple Leafs.

– Jag önskar jag kunde straffa spelarna med en hård träning imorrn, men schemat tillåter inte det, säger coachen Claude Julien.

Det fanns förhoppningar om att klassiska Montreal Canadiens med ny coach, rejält renoverad backuppsättning och fina Tampa-förvärvet Jonathan Drouin skulle kunna bli en contender i år, men säsongen har börjat påfallande skakigt och nu är laget inne i en rent alarmerande svacka.

Inte ens förlusten mot hopplösa jumbon Arizona i torsdags – efter vilken coachen Claude Julien rasade om oacceptabel inställning – visade sig vara botten. Istället följde hans manskap alltså upp med en förödmjukande 0-6-förlust mot Toronto – hemma i Bell Centre.

– För några år sedan hade det varit lättare att straffa spelarna för det här. Då hade vi haft en hård träning imorrn. Men schemat tillåter inte det, säger  Julien på sin presskonferens.

”Måste agera ansvarsfullt”

– Enligt kollektivavtalet måste de vara lediga den här söndagen och sedan har vi matcher både tisdag och onsdag så en bestraffning på måndag skulle inte göra oss något gott. Vi måste hitta ett annat sätt att få folk att agera ansvarsfullt här.

För Maple Leafs är tillvaron desto mer euforisk just nu.

Inte nog med att de nollade ärkerivalen på bortaplan i natt. De tog sjätte raka segern. Och danske keepern Frederik Andersen höll nollan för andra matchen i rad.

Man kan inte vinna alla matcher. Det fick Tampa lära sig när ett New York Islanders på uppåtgående gästade Amalie Arena i natt.

Gästerna var hungrigare och mer skärpta, gick upp i 1-0-ledning redan efter 51 sekunder och hade 4-0 i början av tredje perioden.

Sedan stångade sig serieledarna visserligen tillbaka och nådde så nära som 4-3, men kvitteringen fick de aldrig till. Istället satte John Tavares – isens kung – 5-3 i tom kasse med 22 sekunder kvar.

– Ja, vi började för dåligt och kom igång för sent. Det känns bra att kunna konstatera att vi hade karaktär i tredje, men det känns ändå surt att förlora, säger Victor Hedman.

Det tog inte Nashville lång tid att komma tillbaka efter den snöpliga förlusten mot Minnesota i torsdags.

Mot Colorado hemma i Bridgestone Arena i natt vann de komfortabelt med 5-2.

Viktor Arvidsson och Mattias Ekholm gjorde mål – den senare för tredje matchen i rad – och Filip Forsberg stod för en assist.

Gustav Forsling hörde till Chicagos hjältar i en fin 2-1-seger borta mot Pittsburgh under natten.

Det var den blott 21-årige backen som i ett powerplay i mitten av första perioden spräckte mästarnas nolla.

Åtta minuter in i tredje lyckades sedan Matt Hunwick kvittera, på assist från Carl Hagelin, men bara 21 sekunder senare gjorde Artem Anisimov 2-1 – och fastställde slutresultatet.

Washington Capitals blev grundligt utskällda av coachen Barry Trotz efter den bleka insatsen i Denver i torsdags – och de hårda orden fick effekt.

I natt slog de Minnesota med 3-1 på hemmaplan.

Nicklas Bäckström bidrog med en assist – men stod för sin bästa insats för kvällen när han efteråt kommenterade det faktum att Alex Ovetjkin inte förlorade några tänder i en situation där han träffades av pucken mitt i munnen:

– Han har väl inga tänder kvar att förlora, har han?

Det var länge tajt och målsnålt mellan Buffalo och Carolina, men knappa femton minuter in i mittperioden lyckades Justin Williams få in en puck, på assist från Marcus Krüger.

Evander Kane kvitterade åt hemmalaget i tredje, men Sebastian Aho gav Canes ny ledning strax därefter - och så kunde Joakim Nordström sätta trean i tom kasse, också han assisterad av ”Kryckan”.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se