Örebro vände och vann efter Sundbergs första SHL-mål

Publicerad 2023-10-12

Jhonas Enroth storspelade.

Då lyckades Örebro sno åt sig segern i förlängningen mot Timrå med 3–2 efter Axel Sundbergs första SHL-mål.

– Det var skönt, äntligen, säger Sundberg i TV4 Plays sändning.

Det var en svettig kväll för Jhonas Enroth mellan Örebros stolpar.

Den välmeriterade målvakten bombarderades med skott och gjorde ett gediget jobb.

Efter halva matchen hade han fått 23 skott på sig när han strax efteråt fick kapitulera då Axel Rindell pricksköt in 1–0 i numerärt överläge.

Örebro skulle dock komma tillbaka och kvitterade genom Jonathan Lekkerimäki sex minuter in i tredje perioden.

Det såg dock ut som att Timrå skulle komma undan med segern. Robin Hanzl satte 2–1 med fem minuter kvar och resultatet stod sig länge och väl.

Dramatisk vändning

Men med 33 sekunder kvar kom kvitteringen genom Mathias Bromé och matchen gick till förlängning.

Där avgjorde Axel Sundberg och Örebro fick lämna isen med segern i bagaget. Det var Sundbergs första SHL-mål i karriären. Han anslöt till klubben från Mora inför säsongen.

– Det är ändå svensk hockey så det är ganska likt ändå. Lite mer strukturerat i SHL och man går mer på misstag. Lite tuffare att komma till lägen men så ska det vara, säger Sundberg.