Stockholmsmatcherna i fara för Hedman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Frank Franklin II / TT NYHETSBYRÅN

HOCKEY

NEW YORK. Victor Hedman är uppsatt på skadelistan och spelade inte när Tampa vann en småknäpp batalj mot New Jersey med 7-6 i natt.

– Men vi måste få igång honom innan matcherna i Stockholm, säger coachen Jon Cooper.

Tyvärr – det finns fortfarande inga klara besked om huruvida svenske backstjärnan Victor Hedman kan spela Tampa Bay Lightnings  två matcher mot Buffalo Sabres på Globen i Stockholm nästa helg.

Han lämnade isen med en icke namngiven skada i nedre delen av kroppen efter en period i gårdagsnattens duell mot New York Rangers på Madison Square Garden  – och fanns alltså inte heller på isen i Prudential Center i natt.

– Victor är uppsatt på skadelistan, men allt jag vet just nu är att han inte spelar ikväll. Hans status på längre sikt är jag inte säker på, sa coachen Jon Cooper innan fajten mot Devils.

– Men vi måste få igång honom innan matcherna i Stockholm.

Ja, “Vigge” är vid sidan av Rasmus Dahlin hela det svenska NHL-spektaklets stora affischnamn och har själv sett fram emot den unika chansen att spela matcher i hemlandet med stor iver, så hans frånvaro i de matcherna vore ett tungt bakslag på många sätt.

Bratt gjorde två mål

En match återstår innan Sverige-resan, på Long Island mot New York Islanders natten till lördag, men Cooper tycks inte ha några förhoppningar om att ångermanlänningen ska vara tillbaka redan då.

I natt lyckades Tampa hur som helst knipa bägge poängen fast främste backen befann sig på läktaren. Men det satt långt inne. Devils var mestadels det bättre laget och hade rättvis ledning med 5–3 i början av tredje perioden, men med tur och envishet kom gästerna tillbaka och vann med 7–6 efter övertidsavgörande signerat Tyler Johnson.

Jesper Bratt hade en mycket lyckad kväll för hemmalaget och prickade in två mål.

▪▪▪

Mats Zuccarello gjorde äntligen sitt första mål för Minnesota i natt, men det hjälpte inte. 

Det krisande laget från St. Paul förlorade bortamatchen mot St. Louis med 2-1 och gled, åtminstone tillfälligt, ner i botten av den västra tabellen.

▪▪▪

I Columbus hade Edmonton 4-1-ledning några minuter in i andra perioden och därmed var matchen över. Inget mer hände.

– Vi hamnade tidigt i uppförsbacke och var inte beredda att klättra, muttrar Blue Jackets-coachen John Tortorella.

Laddar Matchöversikt

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!