Tampa slog alla tiders NHL-rekord

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Tampa Bay Lightning stod för en historisk urladdning i Chicago i natt.

De avlossade 33 skott i en och samma period – och det är ingenting annat än alla tiders rekord.

– Vi spelade riktigt bra, verkligen körde och satte ju några puckar också. Det känns väldigt skönt att visa att vi befinner oss på den här nivån när vi gör det vi ska, säger målskytten Victor Hedman efter 6-3-segern

Publiken i United Center tvingades se Tampa briljera redan i förstaperioden, men det var i mittakten de fullkomligen exploderade.

Hedman & co gasade så det bara stänkte om det och vräkte iväg 33 skott mot stackars Cam Ward i hemmakassen – och det är alltså nytt NHL-rekord för skott i en och samma period.

Hedman med mål och assist mot Chicago
Foto: TT
Hedman med mål och assist mot Chicago

Vad hände?

– Vi tyckte att vi spelade bra mot Minnesota igår, trots att vi till slut förlorade den matchen, och ville bara spinna vidare på det vi gjorde där, säger Victor Hedman när vi når honom efter urladdningen.

”Betyder mycket”

– Och i andra bara hände det. Vi spelade riktigt bra, verkligen körde och satte ju några puckar också.

I tredje vred gästerna måhända ner takten en smula, men inte mer än att de kunde säkra en 6-3-seger – och slå klubbrekordet i sammanlagt antal skott på mål.

Siffran:

52.

–  Det känns väldigt skönt att visa att vi befinner oss på den här nivån när vi gör det vi ska. Det betyder mycket för hela gruppen, fortsätter den regerande Norris Trophy-vinnaren.

Som själv stänkte in sitt andra mål för säsongen i tredje perioden.

– Jag fick en fin passning av Dan Girardi och tänkte först spela vidare men så fick jag bra skottläge och försökte på det sättet istället. Skönt att se den gå in, det är alltid kul att bidra offensivt, kommenterar han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!