”Den här publiken som måste vara topp i Sverige”

Örebro tog en viktig trepoängare som skapar kontakt uppåt och håller distansen till jagande Malmö under strecket.

Då hyllar målskytten Marcus Weinstock hemmapubliken i Behrn arena.

– På tiden att vi vinner hemma igen inför den här publiken som måste vara topp i Sverige.

Med 3–0 över HV 71 håller Örebro åtta poängs avstånd till Malmö som besegrade mästarna Växjö borta. Samtidigt som man knappade in till ett poängs underläge till HV.

– Jag tycker att vi jobbar bra över hela banan och spelar oss ur svåra situationer, säger Weinstock till CMore.

Matchen var jämn och det var HV 71 som såg ut att ha tagit över kommandot i andra perioden då man skapade målchanser och hade ett bra tryck på Örebro. Men precis efter ett långt byte där Chris Abbott och Martin Thörnberg virvlade runt i Örebros zon skänkte

Erik Christensen bort pucken till Libor Hudacek som kontrade och iskallt satte 1–0 bakom Erik Ersberg.

”Fick lite enkla mål”

Det var en match där första målet kändes viktigt och det här blev i princip helt avgörande.

Örebro fick energi, skapade kontringslägen och var kalla i försvarsspelet.

– De fick lite för enkla mål. Vi har chanser men utnyttjar dem inte. Det är mycket stolpe in eller ut. Men periodvis gör vi många bra grejer, säger HV:s tränare Johan Lindbom.

Martin Thörnberg hade fem ganska hyggliga lägen utan att få in pucken och ju längre matchen led, ju mer stabilt behärskade hemmalaget Örebro det som hände på isen.

Avgjorde med snyggt mål

Greg Squires kom tillbaka och startade spelmässigt oerhört bra utan att få till ett mål.

Bland annat brände han mot tomt mål från dålig vinkel. I stället blev effektivaste kedjan Marcus Weinstock, Ville Viitaluoma och Joel Mustonen. Mustonen och Weinstock satte sina avgörande mål i samma kryss – snyggt.