Brynäs vann med klara 4-1 och förstärkte Leksands kris ytterligare.

Brynäs IF

Leksand har fått en mardrömsstart i återkomsten i SHL och hade inför det andra derbyt mot Brynäs bara vunnit en enda match. Trepoängaren kom i den åttonde omgången mot just Brynäs.
Det blev ingen repris i Tegera Arena.

– Det känns grymt skönt att vinna att få vinna mot Leksand. Det behövdes en revansch, säger Thomas Berglund till C More.

Bortalaget Brynäs tog tag i taktpinnen direkt och tog rättvist ledningen i slutet av den första perioden då Jonathan Granström styrde in Jonathan Pudas skott i powerplay.

Första målet för Lang

Leksand kom dock ut som ett helt nytt lag i den andra perioden och kvitterade välförtjänt genom Oskar Lang. I powerplay rakade 19-åringen in en retur som, utöver en kvittering, innebar hans första SHL-mål.
Glädjen blev dock kortvarig då förra årets skyttekung i SHL, Nich Johnson, kort därpå förvaltade ett friläge.

– Leksand är klart bättre än oss i den andra perioden. Vi får ett turligt andramål som vi sedan kan spela på i den tredje perioden. Nichs (Johnson) mål avgör matchen och där har vi tur, säger Thomas Berglund.

Kross i tredje

Det dröjde bara cirka minuten i den tredje perioden innan Jesper Jensen styrde in en puck förbi Henrik Haukeland och matchen slutade till slut hela 4-1 till Brynäs efter att Kevin Clark fått skriva in sig i målprotokollet.
Gävlelaget klättrar i och med det upp till en femteplats i tabellen.
Leksand står, efter sin sjunde raka förlust, kvar med ynka fem poäng och är med det klar jumbo.