Efter 20 förluster – nu jublar Leksand

Uppdaterad 2016-10-14 | Publicerad 2016-10-13

Bröt den blytunga sviten efter vändning i klassikerderbyt

Hånade av Brynäs fans, skador på två nyckelspelare och på väg mot säsongens åttonde raka förlust.

Då tog derbyt en oväntad vändning.

Leksand vände på steken – och tog sin första seger i SHL sedan 27 januari 2015.

– Ruggigt starkt, säger tränaren ”Perra” Johnsson i C More.

Leksand har varit säsongens stora krislag.

På torsdagen var man på väg mot den åttonde raka förlusten.

Mot rivalen Brynäs, dessutom.

Pathrik Westerholm hade spräckt nollan för Brynäs med sitt första mål för säsongen och kort efteråt – mitt under pågående match – passade Brynäs-fansen på att håna sina rivaler med en banderoll.

”Inväntar kvalet i omgång. Inför direktnedflyttning nu”, stod att läsa på den.

Tunga skador

Det blev också extra tufft i mittenperioden då två av Leksands nyckelspelare – Jesper Ollas och Tommi Paakkolanvaara – tvingades utgå med skador.

– Det är inget som gagnar vårt spel direkt, sa ”Perra” Johnsson i C More.

Bröt sviten

Men det gick vägen ändå.

Daniel Bertov satte 1-1 två minuter in i den tredje perioden och kanadensaren Ben Youds fullbordade vändningen till 2-1.

Med en minut och åtta sekunder kvar att spela klev sedan den före detta Brynäs-spelaren Sondre Olden fram och satte det avgörande 3-1-målet i öppen kasse.

Det här var Leksands första seger för säsongen.

I SHL-sammanhang hade man haft 20 raka förluster och inte vunnit sedan 27 januari 2015, alltså för 626 (!) dagar sedan.

– Det är ruggigt starkt av oss att komma tillbaka, säger tränaren ”Perra” Johnsson i C More efteråt.

– Just nu känner man lättnad, det är skitskönt. Viktigt för självförtroendet att veta att vi kan vinna, säger Johan Porsberger.